Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ocak 2024 Salı

Pistorius'un zorunlu askerlik ısrarı sürüyor

SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius, "Rusya ile savaşa girebiliriz" dedi ve Alman vatandaşı olmayanlar da dahil olmak üzere zorunlu askerlik ısrarını sürdürdü.

Pistorius'un zorunlu askerlik ısrarı sürüyor

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna'daki savaşın genişlemesine dair uyarılarda bulundu. Pistorius, Rusya'nın NATO ülkelerinden birine saldırı düzenleyebileceğini iddia ederek, Almanya'nın müdahale etmek zorunda kalabileceğini söyledi. Savunma Bakanı, şu an için bir Rus saldırısının olası görülmediğini ancak uzmanların bunun 5 ila 8 yıl içinde gerçekleşebileceğini öngördüğünü belirtti.

Bakan, Kremlin'den gelen tehditlere dikkat çekerek özellikle Baltık'taki müttefiklere yönelik tehditlere değindi. Pistorius, daha önce de Avrupa'da savaş tehdidi olabileceği fikrine alışılması gerektiğini ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etmişti.

Zorunlu askerlik ısrarı sürüyor: Vatandaş olmayanlar da katılsın

Ayrıca, zorunlu askerlik hizmetinin geri getirilmesi konusundaki ısratını sürdüren Pistorius, nisan ayına kadar bu konuda bir teklif sunacaklarını açıkladı. Önerisine göre, Alman vatandaşlığına sahip olmayan ancak Almanya'da ikâmet edenlerin de silahlı kuvvetlere katılmasına izin verilmesi önerisinde bulundu. Bakan, ayrıca güvenlik nedeniyle borç freninde reform yapılması gerektiğini savunarak, mevcut bütçenin ülkenin güvenliğini sağlamaya yetmediğini belirtti.

Pistorius, Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım yapılması taleplerini reddederken, Almanya'nın zaten AB ülkeleri arasında en fazla yardımı sağlayan ülke olduğunu ve diğer Avrupalı ortaklara da sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Geri Dön 23 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN