Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Pistorius Ukrayna için acilen 3,8 milyar avro daha istiyor

Almanya'da emeklilik ve asgari ücretle ilgili bütçe krizleri sürerken; SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius'un Ukrayna için acilen 3,8 milyar avro daha istemesi yeni bir krizin kapısını araladı.

Federal hükûmet, bu yıl Ukrayna’ya 7,1 milyar avro değerinde askeri yardım sağladı. Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasını sürdürebilmesi için acilen daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Bild'in haberine göre, SPD'li Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu mali yıl için ek 3,8 milyar avroluk bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

"Borç freninin askıya alınmasına gerek yok"

7,1 milyar avronun büyük kısmı planlanmış durumda ve sadece 300 milyonu yeni silah veya mühimmat alımı için ayrıldı. Maliye Bakanlığı, Almanya'nın Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmeyi ihmal etmemesi gerektiğini ve mümkünse bu yıl daha fazla silah teslim etmesi gerektiğini vurguladı. Borç freninin askıya alınmasına gerek olmadığı ve hükûmet içinde anlaşma sağlanırsa mevcut mali yılda ilerleme kaydedileceği belirtildi.

Hükûmet, harcamaları, haziran ayında Meclis'e sunmayı planlıyor. Ancak 2025 bütçesi için durum oldukça karmaşık. Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya yardım için 15 milyar avroluk rekor bir bütçe ayırdı, bu da federal bütçedeki açığın daha da artacağı anlamına geliyor.

Baerbock ve Pistorius'tan küresel girişim

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın Rusya'nın füze ve insansız hava aracı saldırılarından korunması için acilen daha fazla hava savunmasına ihtiyacı olduğunu belirtti. Baerbock, Savunma Bakanı Boris Pistorius ile birlikte Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlamak için küresel bir girişim başlattıklarını ve şu ana kadar yaklaşık 1 milyar avro topladıklarını söyledi. Ayrıca, ilave bir Patriot hava savunma sistemi için de harekete geçtiklerini ekledi.

Baerbock, Ukrayna'nın hem kendi özgürlüğü hem de tüm Avrupa'nın özgürlüğü için savaştığını belirterek, Ukrayna'nın AB üyeliğinin Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek yürüttüğü savaşın zorunlu jeopolitik sonucu olduğunu söyledi. Baerbock, Ukrayna'nın reform yolunda ilerlediğini ve yargı reformu, yolsuzlukla mücadele ve medya özgürlüğü çabalarından vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı.

Haziran ayında Berlin'de Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı düzenlenecek.

Geri Dön 22 Mayıs 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN