Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Haziran 2024 Perşembe

Pistorius: 2029'a kadar savaşa hazır olmalıyız

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD), Almanya'nın 2029 yılına kadar savaş kabiliyetine hazır hâle gelmesi gerektiğini savundu.

Federal Meclis'te konuşan Pistorius, "2029'a kadar savaş kabiliyetine hazır olmalıyız. En kötüsünü önlemek için caydırıcı bir rol oynamalıyız" dedi. Pistorius, bu hedef için finansman, malzeme ve personel ihtiyacının altını çizdi. "Acil bir durumda, bu ülkeyi savunabilecek genç erkek ve kadınlara ihtiyacımız var" diye ekledi.

"Rusya NATO için tehdit, bu yüzden Ukrayna'ya desteğe devam etmeliyiz"

Rusya'nın savaş ekonomisine geçtiğini ve yeniden silahlanmaya devam ettiğini belirten Pistorius, "Putin'in o kadar ileri gitmesi durumunda Ukrayna sınırlarında duracağına inanmamalıyız. Rusya, Gürcistan, Moldova ve nihayetinde NATO için bir tehdit oluşturuyor. Bu nedenle Ukrayna'ya askeri destek sağlamaya devam etmeliyiz. Kendi savunmamızı ve operasyonel hazırlığımızı ihmal etmemeliyiz" şeklinde konuştu. Savunma Bakanı, milletvekillerini hükûmetin Ukrayna'ya yönelik savunma harcamalarını artırma planını desteklemeye çağırdı. 

"Yeni bir askerlik hizmetine ihtiyacımız var"

Savunmaya hazır olabilmek için personel, malzeme ve bütçenin gerekli olduğunu vurguladı. Bundeswehr'in ayakta kalabilmesi ve büyüyebilmesi için daha fazla personele ihtiyaç olduğunu söyleyen Pistorius, "Yeni bir askerlik hizmetine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Yakında bu konuda bir öneride bulunacağım" dedi. Savunma Bakanlığı, acil bir durumda kimlerin müsait olacağını belirlemek için gençlere yoklama anketi göndermeyi planlıyor. Zorunlu askerlik yerine daha fazla teşvik sunulması da gündemde.

Scholz zorunlu askerliğe sıcak bakmıyor

Başbakan Olaf Scholz, zorunlu askerlik konusuna sıcak bakmıyor. SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, zorunluluk yerine teşvikten yana olduğunu belirtti. Kühnert, askerliğin zorunlu olmasından ziyade istenmesinin sağlanması gerektiğini savundu. SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, askerlik hizmeti için ehliyet gibi teşvikler sunulmasını desteklediğini açıkladı. SPD Savunma Uzmanı Andreas Schwarz ise ücretsiz ehliyet, üniversite ve mesleki eğitimde yardım gibi teşviklerle gönüllülük modelinin mümkün olduğunu belirtti.

Geri Dön 06 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN