Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2023 Cumartesi

Patronlardan ‘işçiler daha fazla çalışsın’ çağrısı

İşverenler Derneği, Alman Ekonomi Enstitüsü ve Federal Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği  haftalık çalışma sürelerinin uzatılması çağrısında bulundu.

İşçi sendikaları toplu pazarlıklarda haftada dört günlük çalışma modelini masaya getirirken, işverenler kalifiye personel eksikliğine dikkat çekerek, haftalık çalışma süresinin uzatılmasını önerdi. 

“Kolları sıvamanın vakti geldi”

İşverenler Derneği Başkanı Rainer Dulger, Bild’e verdiği demeçte,”Almanya’da kolları sıvamanın vakti geldi. Haftalık çalışma saatlerini ve emeklilik yaşını düşürerek, artan maliyetler, dijitalleşme ve iklim değişiklikleriyle başa çıkamayız” dedi.

Hüther’den İsveç ve İsviçre örneği

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Başkanı Michael Hüther ise, çalışma sürelerinin haftada iki saate kadar artırılabileceğini savundu. Haftalık mesai sürelerinin, Almanya’ya göre, İsveç’te 1, İsviçre’de iki saat daha fazla olduğunu söyleyen Hüther, “Bu, Almanya’da da neden uygulanmasın?” diye konuştu.

“Şirketlere destek verilsin”

Federal Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) Başkanı Markus Jerger de, “Sendikalar ve devlet girişimcilerin özgürlüklerini kısıtlıyor. Haftalık çalışma saatleri 40’ın üzerine çıkarılarak, şirketlere destek verilsin” dedi. 

Geri Dön 10 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN