Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Şubat 2024 Salı

‘Oy kullanma yaşı 16’ya düşürülsün’ tartışması

Almanya'da SPD'li Meclis Başkanı Baerbel Bas'ın 'oy kullanma yaşının 16'ya indirilmesi teklifi' tartışma yarattı. Yeşiller destek verirken, Birlik ve FDP teklife karşı çıktı.

‘Oy kullanma yaşı 16’ya düşürülsün’ tartışması

Alman Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas (SPD), oy verme yaşının 18'den 16'ya düşürülmesi gerektiğini savunurken, koalisyon ortağı FDP ve muhalefet partisi CDU/CSU bu öneriye karşı çıktı. Bas, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Almanya'da 16 yaşını dolduranların oy kullanmasının demokrasi için olumlu bir adım olduğunu belirtti ve bu uygulamanın federal ve eyalet seçimlerinde de benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Almanya'nın altı eyaletinde zaten 16 yaşında oy kullanımı mümkünken, Bas, gençlerin erken yaşta oy kullanmaya başlamasının onların gelecekteki seçimlere katılımını artıracağına inanıyor.

Yeşillerden destek, Birlik ve FDP'den eleştiri

Yeşiller Partisi'nden Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt, Bas'ın görüşlerini desteklerken, gençlerin toplumun bir direği olduğunu ve siyasi kararlarda söz sahibi olmaları gerektiğini ifade etti. FDP'den Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki ise, oy verme yaşının reşit olma yaşına bağlı olması gerektiğini savunarak öneriye karşı çıktı. Bas, gençlerin bilgi kaynakları konusunda eleştirel düşünmeyi öğrenmelerinin önemini vurguladı.

CDU/CSU'dan Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei de, gençlerin belli yaşın altındayken önemli kararlarda söz sahibi olmalarının uygun olmadığını belirterek, reşit olma yaşı ile oy kullanma yaşının tutarlı olması gerektiğini savundu. Frei, toplumda 18 yaşın reşitlik yaşı olarak geniş bir kabul gördüğünü ve oy verme yaşının değiştirilmesine gerek olmadığını ifade etti.

Geri Dön 27 Şubat 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN