Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Ocak 2024 Perşembe

Oxfam: Süper zenginlerden daha yüksek servet vergisi alınsın

Oxfam'ın yayımladığı eşitsizlik raporunda, Almanya'daki süper zenginlerden daha yüksek servet vergisi alınması önerildi.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın yayımladığı eşitsizlik raporu, dünya genelindeki en zengin beş insanının servetinin 2020'den bu yana yüzde 114 arttığını, buna karşılık dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan en yoksul kesimin ise daha da yoksullaştığını ortaya koydu.

Rapora göre, Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison ve Mark Zuckerberg'in toplam serveti 2020'den beri 423,8 milyar avro artarak yüzde 114 oranında artış gösterdi. Oxfam'ın araştırmasında, milyarderlerin servetinin 2020'ye kıyasla 3,3 trilyon dolar daha fazla olduğuna dikkat çekildi ve bu artışın enflasyondan üç kat hızlı olduğu belirtildi.

"Süper zenginlerden yüksek servet vergisi alınsın"

Almanya'da Oxfam, süper zenginlerden daha yüksek servet vergisi alınmasını önerdi. Yüzde 2'den başlayarak 5 milyon dolar ve üstü servetlere, yüzde 3'ten başlayarak 50 milyon dolar ve üstü servetlere, yüzde 5'ten başlayarak 1 milyar dolar ve üstü servet birikimine vergi önerisi sundu.

Bu modelin uygulanması durumunda, Almanya'da yılda 93,6 milyar dolar kaynak yaratılabileceği tahmin ediliyor. Almanya Federal Kalkınma Bakanı Svenja Schulze (SPD) da vergi reformu yapılması çağrısında bulunarak, özellikle süper zenginlere yönelik vergilerin artırılmasını savundu. Bakan Schulze, dünya genelinde süper zenginlere ağır vergiler uygulanması gerektiğini vurgulayarak, iklim değişikliğinden en çok etkilenen çiftçilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Geri Dön 18 Ocak 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN