Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Haziran 2023 Perşembe

Olmayan bütçe başbakanlık binasına

Almanya'da, başbakanlığa ait yeni binaların inşası için tahmini maliyetler hakkında eleştiriler devam ediyor.

Hükûmetin verdiği bilgilere göre; başbakanlık binalarının genişletilmesi 637 milyon avroya mal olması bekleniyor. Ancak Alman Vergi Mükellefleri Derneği'nin tahminine göre bu rakam 800 milyon avroyu aşabilir. Federal Meclis'e sunulan bir soru önergesine verilen yanıta göre, Dışişleri Bakanlığı 128 milyon avro, Federal İçişleri Bakanlığı 94 milyon avro, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı 92 milyon avro ve Federal Çevre Bakanlığı 240 milyon avro tutarında yeni veya ek binalar inşa edilecek. Ayrıca, eyalet meclisi de 132 milyon avroya genişletilecek.

Son verilere göre, Almanya'nın kamu dışı kurumlarındaki genel kamu borcu geçen yıl 46,1 milyar avro artarak 2 trilyon 367,3 milyar avroya ulaştı. Kişi başına düşen kamu borcu da 27 bin 906 avrodan 28 bin 155 avroya yükseldi. Başbakanlık binasının genişletilmesi için yeni borçlarla finanse edilmesi gerektiği düşünülürken, Almanya'nın tarihteki en yüksek borçlanma seviyesine ulaştığı göz önüne alındığında bu durum eleştirilere neden oluyor. Ayrıca, bakanlık çalışanlarının hala evden çalışmaya devam ettiği düşünüldüğünde, böyle bir miktarın ayrılmasının kabul edilebilir olmadığı da dile getiriliyor.

Maliye Bakanı Christian Lindner, eğitimde reform için yeterli bütçenin olmadığını söylemişti. Çocukların eğitimine 'yok' denilen bütçenin başbakanlık binasına harcanması tepki çekiyor.

Geri Dön 08 Haziran 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN