Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Mart 2024 Cuma

Okullarda Müslüman karşıtlığına ilişkin şikâyetler arttı

Başkent Berlin'deki okullarda, Müslüman karşıtlığına dair şikâyetlerin ciddi biçimde arttığı ifade edildi.

Berlin'deki Okullarda Ayrımcılığa Karşı Koruma için Başvuru Merkezi'nin (ADAS) Yöneticisi Aliyeh Yegane Arani, okullarda Müslüman karşıtlığına ilişkin şikâyetlerin artış gösterdiğini belirtti. Arani, ADAS'a ulaşan şikâyetlerin yüzde 80'inin ayrımcılıkla ilgili olduğunu, bu başvuruların büyük bir bölümünün siyahi insanlar ve Müslümanlar veya Müslüman olarak algılananlardan geldiğini ifade etti.

Müslüman karşıtı ırkçılık vakalarının yüzde 20'sinin, dini yaşam tarzı veya başörtüsü nedeniyle ayrımcılık ve İslamofobik ifadeler içerdiğini vurgulayan Arani, ramazan ayında Müslümanların din özgürlüğünün kısıtlandığı durumlarla karşılaştıklarını dile getirdi. Ayrıca, Müslüman olarak algılanan fakat dindar olmayan veya Müslüman olmayan kişilere yönelik ayrımcılık vakalarının da olduğunu, bu tür şikâyetlerin toplam şikâyetlerin yarısından fazlasını oluşturduğunu belirtti.

Yegane Arani, Almanya'daki Müslüman nüfusun yüzde 6 ile 8 arasında olduğunu göz önünde bulundurulduğunda, bu oranın yüksek olduğunu ifade etti. Şikâyetlerin sadece ADAS’a yapılanlarla sınırlı olmadığını, birçok vakının bildirilmediğini söyleyerek, özellikle okullarda pek çok durumun rapor edilmediğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler kararıyla, geçtiğimiz yıl ilk kez 15 Mart Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü olarak kutlanmıştı.

Geri Dön 15 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN