AVRUPADAN Youtube Video
Okullarda ilk yardım dersi yılda 10 bin hayat kurtarabilir
Alman Tabipler Birliği, okullarda kalp krizi müdahalesi eğitimi verilerek canlandırma oranının artırılmasını önerdi ve bu adımın yılda 10 bin hayat kurtarabileceğini vurguladı.
Alman Tabipler Birliği (Marburger Bund), okullarda kalp krizi geçiren kişilere nasıl müdahale edileceğinin öğretilmesini önerdi. Marburger Bund Aşağı Saksonya 2. Başkanı Andreas Hammerschmidt, bu derslerin verilmesiyle sıradan insanların canlandırma oranının önemli ölçüde artırılabileceğini belirtti.
Schaumburg Agaplesion Evanjelik Kliniği’nde kıdemli acil servis hekimi olan Hammerschmidt, acil servisler gelmeden önce yapılan kalp masajının hayat kurtarmada büyük rol oynadığını vurguladı. Hammerschmidt, "Bu eğitimi ne kadar erken verirsek o kadar iyi olur, bu yüzden okul çağında başlamalıyız" dedi.
Marburger Bund, eğitim bakanlarına çağrıda bulunarak, 7'nci sınıftan itibaren her yıl okullarda 2 saat resüsitasyon (kalp masajı ve yapay solunum) dersi verilmesini önerdi. Hammerschmidt, bu uygulamanın Almanya'da yılda yaklaşık 10 bin hayat kurtarabileceğini söyledi.
Almanya'da hayata döndürme oranının oldukça düşük olduğunu belirten Hammerschmidt, Danimarka'da okul çocukları için kalp masajı eğitiminin yasal zorunluluk olduğunu ve bu sayede kalp krizinden hayatta kalma oranının yüzde 60'a çıktığını ifade etti. Hollanda'da ise bu oran yüzde 70'in üzerinde. Almanya'da ise vakaların yalnızca yüzde 40'ında acil servisler gelmeden önce kalp masajı yapıldığını ve bunun yeterli olmadığını belirtti.
Geri Dön 09 Ağustos 2024 Cuma Önceki Yazılar