Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Haziran 2023 Cuma

Okullarda aşırı sağ alarmı

Brandenburg’daki okullarda meydana gelen aşırı sağcı olaylar, ülke genelinde benzer bir durumun olduğunu ortaya çıkardı. 

Federal Polis Teşkilatı ve Sol Parti milletvekili Nicole Gohlke tarafından gündeme getirilen bir soru önergesiyle paylaşılan verilere göre; 2018 ile 2021 yılları arasında Almanya genelinde reşit olmayanlar tarafından işlenen aşırı sağcı suçların üçte biri okullarda ya da çevrelerinde gerçekleşmiş. 

Bu olaylarda, ırkçı ve antisemitist ifadeler kullanılarak, fiziksel saldırılara kadar varan ciddi eylemler tespit edilmiş. Hitler selamı, "Heil Hitler" sloganı ve aşırı sağcı sembollerin duvarlara, sıralara kazınması gibi eylemler, toplumda büyük endişe yaratıyor.

Federal hükûmet, okullardaki aşırı sağcı olayların otomatik olarak takip edilmesinin mümkün olmadığını ve polis tarafından herhangi bir sistem kullanılmadan manuel olarak araştırmalar yapıldığını açıkladı.

Mağdur Perspektifi Derneği Proje Koordinatörü Anne Brügmann, okulların acilen bu konuya müdahale etmesi gerektiğini belirterek, gençlere söz konusu eylemlerin suç olduğunun anlatılması ve kınanması gerektiğini vurguluyor.

Sol Parti Milletvekili Nicole Gohlke ise, okullardaki aşırı sağcı suçları takip etmek için bir veritabanı hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Gohlke, öğretmenlerin ve öğrencilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Geri Dön 30 Haziran 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN