Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Haziran 2024 Cuma

Öğrencilere müjde: BAföG artıyor

Almanya'da aylarca süren tartışmaların ardından, trafik ışığı koalisyonu öğrencilere yönelik BAföG zammında anlaşmaya vardı.

SPD, Yeşiller ve FDP, temel ihtiyaç oranlarını yüzde 5 artırmayı kabul etti. Evden uzakta yaşayan öğrencilere verilen konaklama yardımı 20 avro artırılarak 360 avrodan 380 avroya çıkarılacak. Elternfreibetrag ise yüzde 5,25'e yükseltilecek. Aylık maksimum BAföG miktarı şu anda 934 avro.

BAföG alan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere, gerekçe göstermeden sömestr esnekliği tanınacak. Bu sayede resmi okul bitirme süresi aşıldığında da BAföG kesilmeyecek ve öğrencilerin bitirme tezlerine odaklanmaları sağlanacak. Ayrıca, BAföG sürecindeki bürokratik engellerin azaltılması hedefleniyor.

SPD Meclis Grubu'na göre, tasarının önümüzdeki hafta Federal Meclis'ten geçmesi ve ardından Eyaletler Meclisi tarafından onaylanması planlanıyor. Değişikliklerin 1 Ağustos'ta, yeni eğitim yılının başlangıcında yürürlüğe girmesi amaçlanıyor.

Öğrenci evleri kiraları cep yakıyor 

Moses Mendelssohn Enstitüsü'nün 2024 yaz döneminde yaptığı araştırmaya göre; Almanya'da öğrenciler için paylaşımlı evde oda (WG-Zimmer) kiralarının en yüksek olduğu şehirler sırasıyla Münih (760 avro), Frankfurt (670 avro), Berlin (650 avro), Hamburg (610 avro) ve Köln (560 avro) oldu. 

Öte yandan, öğrenciler için en ucuz şehirler ise Erfurt (349 avro), Jena (348 avro), Magdeburg (343 avro), Halle (325 avro) ve Chemnitz (288 avro) olarak belirlendi.

Rapora göre, Almanya genelinde WG oda fiyatı ortalama 479 avro. Yeni yasa taslağı ile 380 avroya yükseltilen BAföG konut yardımının kapsamında neredeyse hiç WG bulunmuyor.

Geri Dön 07 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN