Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Ocak 2024 Cumartesi

Öğrencilere 1.000 avro yardım

Almanya'da Federal Eğitim Bakanlığının açıkladığı BAföG reformuna göre; öğrencilere bir defaya mahsus 1.000 avro yardım verilecek.

Öğrencilere 1.000 avro yardım

Almanya'da Federal Eğitim Bakanlığı, öğrenci kredileri (BAföG) için reform planını açıkladı. Reform planına göre, öğrencilere bir defaya mahsus 1.000 avro başlangıç ​​yardımı yapılacak. Ayrıca, BAföG alan öğrencilere bir defaya mahsus sömestr esnekliği tanınacak.

1.000 avro başlangıç ​​yardımı

Reform planına göre, öğrencilere eğitim hayatına başlarken, kira depozitosu, teknik ekipmanlar, bilgisayar veya kitaplar gibi yüksek harcama kalemlerinin finanse edilmesi için bir defaya mahsus 1.000 avro başlangıç ​​yardımı yapılacak. Bu yardım, BAföG alıp almamanıza bakılmaksızın alınabilecek ve BAföG kapsamında sayılmayacak.

Bir defaya mahsus sömestr esnekliği

Reform planına göre, ayrıca BAföG alan öğrencilere herhangi bir gerekçe göstermeksizin, bir defaya mahsus sömestr esnekliği tanınacak. Böylece resmi okul bitirme süresi aşılması durumunda da, BaföG’ün kesilmeyerek öğrencilerin bitirme tezlerine konsantre olmaları amaçlanıyor.

Reform planında ayrıca, BAföG sürecindeki bürokratik engellerin de azaltılması hedefleniyor.

Reform planına eleştiriler: Acı bir hayal kırıklığı

Yeşiller Partisi ve Alman Öğrenci Birliği (DSW), Bakanlığın reform planını eleştirdi. Yeşiller Partisi, reformun temel bir reform olmadığını ve öğrencilerin acilen daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. DSW ise yasa taslağını 'acı bir hayal kırıklığı' olarak nitelendirdi ve bakanlığın bütçe komisyonu tarafından sağlanan 150 milyon avronun yarısından fazlasını bırakmasını eleştirdi.

Taslağın yasalaşması halinde yasanın 2024/25 kış döneminde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Geri Dön 13 Ocak 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN