Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Öğrenciler yetkilileri uyardı

Doğu Almanya'da öğrenci temsilcileri, okullarda artan sağcı akımlar konusunda, yetkililerden somut adımlar atmalarını talep etti. Yetkililer ise mevcut politikaların yeterli olduğu kanaatinde.

Tagesschau'ya konuşan 18 yaşındaki öğrenci Stefan Tarnow, sınıflarda sıkça karşılaşılan gamalı haç işaretleri ve göç meselelerinin tartışıldığı derslerde sağcı görüşlerin yayılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Tarnow, bazı öğretmenlerin bu tür düşünceleri desteklediğini belirterek gençler adına konuştuğunu söyledi. Berlin ve çevresindeki altı eyaletteki öğrenci konseyleri -nisan ayı başında bir araya gelerek-, politikacılardan sağcı eğilimlere karşı net bir duruş sergilemelerini talep etmişti. Öğrenciler, demokrasi eğitimini güçlendirmeyi ve öğretmenlere sağcı düşüncelerle mücadele konusunda daha fazla eğitim sağlanmasını önermişti.

Eğitim uzmanları öğrenci konseylerini destekliyor

Potsdam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nina Kolleck, öğrenci konseylerinin endişelerini desteklediğini ve öğretmen adaylarının sağcı eğilimlerle nasıl başa çıkacakları konusunda belirsizlik yaşadıklarını söyledi. Kolleck, öğretmenlerin bu tür durumlara müdahale etme sorumluluğuna da dikkat çekti.

Eğitim bakanlıkları: Yeni eylem planına gerek yok

Eğitim bakanlıkları, öğrenci konseylerinin çağrılarına karşın yeni bir eylem planına gerek olmadığını savunuyor. Sachsen-Anhalt Eğitim Bakanlığı, demokrasi eğitiminin ve aşırılıkla mücadele çalışmalarının öğretmen eğitiminde zaten önemli bir yer tuttuğunu ifade ediyor. Brandenburg Eğitim Bakanlığı da öğretmenlere sağcı eğilimlerle başa çıkma konusunda destek sağlayan mevcut ve yeni programlara işaret ediyor.

Bilinen vaka sayısı 4 yılda ikiye katlandı

Okullardaki sağcı eğilimli olayların yaygınlığına dair net rakamlar bulunmamakla birlikte, Sachsen eyaletinde 2019 yılında 73 olan sağcı veya ırkçı olay sayısının dört yıl sonra 149'a çıktığı bildirildi. Diğer eyaletlerde de benzer artışlar var. Thüringen Öğretmenler Birliği'nden Tim Reukauf, okul yönetimlerinin bazen bu olayları rapor etmekten kaçındıklarını, çünkü okullarının imajını zedeleyebileceğinden endişe ettiklerini söyledi. Reukauf, daha etkili bir raporlama sistemi ile sorunun boyutlarının daha net anlaşılabileceğini ve buna göre önlemler alınabileceğini belirtti.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN