Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2024 Pazartesi

NSU kurbanları anıldı

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı terör örgütü NSU'nun, Köln'de düzenlediği bombalı saldırının 20'nci yılında anma töreni düzenlendi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 9 Haziran 2004'te düzenlenen bombalı saldırının 20'nci yılında Köln'de anma töreni düzenlendi. Keup Caddesi'ndeki tören, bomba şüphesiyle yapılan aramalar nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikti.

Steinmeier: Bizi bölmeyi başaramadılar, başaramayacaklar

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Steinmeier, "Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü" (NSU) adıyla hareket eden sağcı teröristlerin kuaför salonunun önünde çivili bomba patlattığını belirterek, "Alçakça, ırkçı cinayet planlarını 20 yıl önce burada devam ettirmek isteyenler bizi bölmeyi başaramadılar. Onların ideolojisini günümüzde paylaşanlar da bunu başaramayacaklar. Bilakis biz buradayız, birlikteyiz" dedi.

"Mağdurlar sorgulandı, baskı altına alındı, haksızlığa uğradı"

Steinmeier, saldırının mağdurlarının kurban yerine şüpheli muamelesi gördüğüne dikkati çekerek, "Özellikle terörün hedef aldığı kişiler, polis soruşturmalarının muhatabı hâline geldi. Bu kişiler sorgulandı, aramalara maruz bırakıldı ve yıllarca baskı altında tutuldu. Mağdur olmak yerine damgalanma gibi bir haksızlığı burada, Köln’de yaşamak zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

"Yaşananlar utanç vesikası"

Cumhurbaşkanı Steinmeier, yaşananların utanç vesikası olmaya devam ettiğini belirterek, "Zarar gören hukuk devleti ilkesine güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Bu güveni yeniden tesis etmek için elimizden gelen her şeyi yapalım" dedi. Ayrıca, devletin radikal gruplara karşı koruyucu bir duruş sergilemesinin önemine vurgu yaparak, "Vatandaşların çabası eşit derecede önemli. İnsanların, herkesin eşit haklara ve onura sahip olduğu barışçıl, demokratik bir Almanya için sokaklara dökülmesinden dolayı mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

Terör örgütü NSU, 2000-2007'de işlediği ırkçı cinayetlerin yanısıra, Keup Caddesi'ne bombalı saldırı düzenleyerek Türklerin yoğun yaşadığı bu bölgede kitlesel ölümler planlamıştı.

NSU tarafından 9 Haziran 2004'te gerçekleştirilen saldırıda can kaybı yaşanmamış, ancak 5,5 kilogram ağırlığındaki bombayla etrafa saçılan yaklaşık 700 çivinin vücutlarına isabet etmesi sonucu 6'sı ağır 22 kişi yaralanmıştı.

Geri Dön 10 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN