Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mart 2024 Perşembe

Nisandan itibaren faturalar cep yakacak

Almanya'da nisan ayı itibarıyla doğalgaz ve bölgesel ısıtma için uygulanan KDV oranı, geçici indirimin sona ermesiyle yüzde 7'den yüzde 19'a yükseliyor.

Nisandan itibaren faturalar cep yakacak

Bu değişiklik, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşının ekonomik etkilerini hafifletmek için Ekim 2022'den bu yana uygulanan indirimi sona erdirecek. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, enerji fiyatlarının yükselmesi durumunda devletin bu durumdan gelir elde etmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Ancak, KDV'nin normal seviyesine dönmesiyle birlikte doğalgaz fiyatlarını aniden yüzde 11 artıracağı öngörülüyor.

Enerji sektörü uzmanları, bu artışın nisan ayından itibaren tüketicilerin enerji maliyetlerini önemli ölçüde artıracağı konusunda uyarıda bulundu. Geçici KDV indirimi, enerji krizi sırasında tüketicilere önemli bir rahatlama sağlamıştı. Örneğin, yıllık 20 bin kilovatsaat doğalgaz tüketen bir hane, bu sayede yaklaşık 550 avro tasarruf edebilmişti. Ancak enerji fiyatlarının son dönemde gösterdiği düşüş, KDV indirimine olan ihtiyacı azalttı.

Vonovia kiracıların faturalarını aşağı doğru ayarlayacak

Konut şirketi Vonovia'nın Berlin'deki kiracılara yönelik, ısıtma faturalarında önemli ölçüde yüksek ek ödemeler talep ettiği, ancak faturalandırmada yapılan hataların düzeltileceği olduğu bildirildi. Rbb'nin haberine göre; 2022/23 fatura dönemi için 3 bin 500 avroya kadar ek ödeme talepleri yapıldı. En az 680 faturanın yüksek hesaplandığı tahmin ediliyor. Vonovia, yalnızca Berlin'de yaklaşık 136 bin daire kiralıyor. 

Ocak ayında da Deutsche Wohnen, Berlin-Mariendorf'taki ısıtma maliyetlerinin çok yüksek olduğunu kabul etmişti.

Geri Dön 28 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN