Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Mart 2024 Cumartesi

Nisan ayında neler değişecek?

Almanya'da nisan ayı; ebeveyn parasından asgari ücrete, KDV'den çevre dostu yakıtlara kadar bir dizi önemli değişiklikle beraber geliyor. İşte detaylar...

Nisan ayında neler değişecek?

Gaz fiyatlarında KDV artışı: Doğalgaz ve bölgesel ısıtma için geçici olarak uygulanan yüzde 7'lik KDV oranı, 1 Nisan 2024'ten itibaren normal seviye olan yüzde 19'a yükseltilecek. Elektrik ve gaz fiyat freninin yıl başında kaldırılmasının ardından, şirketlerin tüketicilere yansıtacağı bu artış, faturalarda belirgin bir yükselişe neden olabilir.

Benzin istasyonlarında çevre dostu yakıtlar: Almanya, taşımacılığın çevresel etkilerini azaltma hedefiyle, benzin istasyonlarında HVO100, B10 ve XTL gibi çevre dostu yakıtların satışını başlatıyor.

Öğrencilere indirimli Deutschlandticket: Üniversite öğrencileri, Almanya çapında tüm toplu taşıma araçlarını kullanmalarına olanak tanıyan Deutschlandticket için aylık 29,40 avro ödeyecek. Bu, normal fiyatın yüzde 40 altında. İndirimli biletler, 2024 yaz döneminden itibaren geçerli olacak. Ancak, tüm üniversitelerin bu programa henüz katılmadığına dikkat edilmelidir.

Ebeveyn Parası'nda kesinti: Yeni düzenlemeye göre, Ebeveyn Parası'na (Elterngeld) hak kazanabilmek için gereken yıllık gelir üst sınırı, çiftler için 300 bin avrodan 200 bin avroya, bekar ebeveynler için ise 250 bin avrodan 150 bin avroya düşürülecek. Bu değişiklik, 1 Nisan 2024'ten itibaren geçerli olacak ve gelecek yıllarda daha da sıkılaştırılacak.

Ebeveyn izni: Ebeveyn izni, bakımı paylaşan ebeveynler için 12 aydan 14 aya çıkarılacak. Bu, her iki ebeveynin de evde kalması halinde, temel ebeveyn parasının çocuğun ilk 12 ayı içinde en fazla 1 ay süreyle alınmasını mümkün kılacak.

Asgari ücret artışı: Nisan ayından itibaren, belirli mesleklerde çalışanların asgari saat ücreti artırılacak. Kalfalar en az 15 avro, vasıfsız işçiler ise en az 13 avro alacak.

İnşaat sektöründe toplu sözleşme: İnşaat sektöründeki toplu sözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bir sonraki tur görüşmeler 9 Nisan 2024'te yapılacak.

Niteliklendirme yardımı: 1 Nisan'dan itibaren, yapısal değişiklikler nedeniyle risk altında olan çalışanların eğitimlerine devam edebilmeleri için Niteliklendirme Yardımı (Qualifizierungsgeld) sağlanacak.

Kursiyerler için ulaşım yardımı: Meslek eğitimi yapanlara (Azubi), evlerinden uzakta oldukları için "ulaşım yardımı" verilecek. Bu, ailelerini ziyaret etmelerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kariyer/meslek yönlendirme stajı: Kariyer seçimi konusunda kararsız olanlar, nisan ayından itibaren devlet tarafından finanse edilen bir meslek yönlendirme stajına başvuru yapabilecek. 6 haftaya kadar süren stajlarda devlet kısa süreli, ulusal düzeydeki stajların seyahat ve konaklama masraflarını karşılayacak.

Esrarın yasallaştırılması: 1 Nisan 2024'te, yetişkinlerin kişisel ihtiyaç için 25 gram esrar taşımalarına ve evde üç kenevir bitkisi yetiştirmelerine izin verilecek. Yeni yasa kapsamında, kişisel kullanım için evde üç kenevir bitkisi yetiştirilmesine de izin verilecek. 

Tren ve otobüslerde e-scooter yasağı: Hannover'de, e-scooter'larla tren veya otobüse binmek 1 Nisan'dan itibaren yasak olacak. Bu yasak, elektrikli bisikletler için geçerli değil.

Radar Maratonu: 15 - 21 Nisan 2024 tarihleri arasında Avrupa Hız Haftası kapsamında hız kontrolü yoğunlaştırılacak. Özellikle her yıl olduğu gibi 19 Nisan Cuma günü radarlara dikkat.

Yeni plastik vergisi kaydı: 1 Nisan 2024'ten itibaren, gıda ve içecek ambalajlarını piyasaya sunan firmalar, oluşturdukları atıkların temizlik ve bertaraf masraflarını karşılama zorunluluğuna sahip olacak. Bu, çevre koruma çabalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Geri Dön 30 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN