Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Temmuz 2024 Cumartesi

Nihayet uzlaşma sağlandı: Yeni ekonomi paketi

Almanya'da hükûmeti oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP, 2025 federal bütçesi ve ekonomik büyümeyi canlandırmayı hedefleyen bir paket üzerinde anlaştı.

Nihayet uzlaşma sağlandı: Yeni ekonomi paketi

Yaklaşık 15 saat süren müzakereler sonrası Başbakan Olaf Scholz, Maliye Bakanı Christian Lindner ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Berlin'de düzenledikleri basın toplantısında anlaşmayı duyurdu.

Başbakan Scholz, bütçenin rekor yatırımlar içerdiğini ve 2025'te yatırım harcamalarının 53 milyar avrodan 57 milyar avroya çıkacağını belirtti. Ayrıca, 2028'de savunma bütçesinin 80 milyar avroya çıkarılacağını ve NATO'nun savunma hedefinin tutturulacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Habeck, büyüme paketinin ekonomik büyümeyi en az yüzde 0,5 artıracağını ve yabancı işçilerin işe alınmasını kolaylaştıracak önlemler içerdiğini açıkladı. Ayrıca, uzun süre işsiz kalan kişilerin işgücü piyasasına kazandırılması için daha sıkı denetim yapılacağını belirtti.

Lindner: Bütçe kemer sıkma politikası değil

Maliye Bakanı Lindner, bütçenin kemer sıkma politikası olmadığını, 2025'te 481 milyar avroluk bütçenin 57 milyar avro yatırım içerdiğini ifade etti. Ayrıca, ekonomiyi canlandırma paketinin 49 önlemden oluştuğunu ve 2025-2026 yıllarında gelir vergisi indiriminin 23 milyar avroya ulaşacağını ekledi.

Bu anlaşma, koalisyon hükûmetini güçlendirirken, borç freninin 2028'e kadar sürdürülmesi planını içeriyor. SPD ve Yeşiller harcama kısıtlamalarının gevşetilmesini savunurken, FDP bu konuda katı kuralların sürdürülmesini istedi. SPD, Ukrayna savaşının mali yüklerini göz önünde bulundurarak borç freninin askıya alınmasını talep etmişti ancak Lindner buna karşı çıktı.

Çocuk parasına 5 avro zam

Trafik ışığı koalisyonu, zorlu bütçe müzakerelerinin ardından çocuk yardımlarının artırılması konusunda da anlaşmaya vardı. Federal Aile Bakanı Lisa Paus, çocuk parası ve acil çocuk yardımlarında artış sağlanacağını açıkladı. Buna göre, 2024 yılında çocuk parası 5 avro artacak. Ayrıca, 2025 ve 2026 yıllarında kreşlerin kalitesini artırmak için 2 milyar avro yatırım yapılacak.

Paus, zorlu bütçe görüşmelerinin başarılı geçtiğini ve çocuklar ile ailelere yönelik güçlü bir destek paketi üzerinde anlaşmaya vardıklarını belirtti. Kreş kalitesine yönelik önemli yatırımların da yapılacağını vurguladı.

Muhalefetten eleştiriler

CSU lideri Markus Söder, anlaşmanın yetersiz olduğunu belirterek, Almanya'nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Sol Parti lideri Janine Wissler ise borç frenine uyulmasını eleştirerek, sosyal harcamalarda büyük kesintiler olmadan bu planların gerçekleştirilemeyeceğini savundu.

Geri Dön 06 Temmuz 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN