Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Nisan 2024 Cumartesi

Netanyahu'dan Baerbock’a: Biz Naziler gibi değiliz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze'deki insanların açlıktan öldüğünü söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a "Biz Naziler gibi değiliz" diye yanıt verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un İsrail ziyareti sırasında, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaşanan kapalı kapılar ardında gerçekleşen tartışmalar dikkat çekti. İsrail televizyon kanalı Channel 13'ün haberine göre, Baerbock ve Netanyahu arasındaki görüşme, özellikle Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin fotoğrafların gösterilmesiyle gerginleşti.

Netanyahu: Biz Naziler gibi değiliz

Baerbock, Gazze Şeridi'ndeki pazar yerlerini gösteren fotoğraflara inanmayarak, bölgedeki insanların açlıktan öldüğüne dikkat çekti. Netanyahu ise fotoğrafların gerçek olduğunu savunarak, İsrail'in Naziler gibi icat edilmiş bir gerçeklik göstermediğini ifade etti ve "Biz Naziler gibi değiliz" şeklinde konuştu. Bu ifade, 1942'de Nazilerin Varşova Gettosu'ndaki yaşamı gösteren propaganda filmine atıfta bulunuyor.

İsrail'e uluslararası çağrılar

Dışişleri Bakanı Baerbock, İsrail'in Gazze Şeridi'ni kapatmasının ardından bölgede yaşanabilecek kıtlık tehdidi nedeniyle Netanyahu hükûmetine daha fazla yardım malzemesi gönderilmesine izin verilmesi yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, İsrail'in neredeyse tüm uluslararası ortakları tarafından destekleniyor.

Yanlış bilgilendirme iddiaları

Almanya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Steffen Seibert, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Baerbock ile Netanyahu arasındaki görüşmeye dair haberlerde önemli noktaların yanlış ve yanıltıcı aktarıldığını belirtti. Seibert, daha önce Angela Merkel'in federal hükûmetinde uzun yıllar hükûmet sözcülüğü yapmış bir isim.

Gazze'de ortaya çıkan sağlık sorunları

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de ciddi bir katı atık sorunu olduğunu ve bu durumun sağlık ile çevre üzerinde ciddi tehlikeler oluşturduğunu bildirdi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dujarric, Gazze'de atık yönetimi tesislerinin ve tıbbi atık merkezlerinin yok edilmesi nedeniyle atık toplama ve düzenleme sisteminin ciddi şekilde zarar gördüğünü kaydetti. Bölgede biriken 270 bin ton katı atığın hem çevre hem de sağlık faciasına yol açtığını belirtti.

İnsani yardım çalışmalarındaki zorluklar

Gazze'deki insani yardım çalışanları için riskler devam ediyor. Dujarric, çatışmalar, yolların yok edilmesi ve patlamamış bombaların bulunmasının yardım çalışmalarını zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, yakıt kıtlığı, geçiş noktalarındaki güvensizlik ve yeterli sayıda onay alabilen şoför bulunmaması gibi faktörler de insani yardımları güçleştiren etkenler arasında.

İsrail ve Gazze'deki çatışmalar

7 Ekim 2023'te İsrail'e yönelik kapsamlı saldırılar düzenleyen Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eylemleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını tetikledi. İsrail, saldırılarda 1.200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze'de ise 34 bin 12 Filistinli'nin hayatını kaybettiği ve 76 bin 833 kişinin yaralandığı bildirildi. Çatışmalara verilen 'insani ara' sırasında ise karşılıklı olarak esirler serbest bırakıldı.

Geri Dön 20 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN