Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Nakit para verilmeyen mülteciler geri dönmeye başladı

Almanya'nın bazı bölgelerinde başlayan 'mültecilere nakdi yerine ayni yardım' uygulaması sonrası bazı mülteciler ülkelerine dönmeyi tercih etti.

Thüringen eyaletinde, Greiz ve Eichsfeld bölgelerinde aralık ayından bu yana; mültecilere nakit ödeme yerine özel ödeme kartları veriliyor. Eichsfeld ilçesinin kaymakamı Werner Henning'e göre, bu yaklaşımın temel amacı, mültecileri iş gücüne katmaya teşvik etmek. Çalışan mülteciler ek ödemelerini nakit olarak alırken, çalışmayanlar yardımın yüzde 55'ini ödeme kartlarıyla alıyor. 

Henning, mültecilerin çalışma izni alabilmeleri için herhangi bir engel olmadığını belirtti. Henning, bu sürecin sosyal yardımların kötüye kullanılmasını engelleyici bir önem taşıdığını savunuyor.

Eichsfeld Kaymakamı ,︎1 Aralık’ta ilçedeki 600 mülteciden 135'ine nakit yerine ödeme kartı dağıtmak istedi. Ancak 135 kişinin 92'si ödeme kartını reddetti ve 35 mülteci ise geldikleri ülkelere geri dönmeyi tercih etti. Henning, ödeme kartının 1 Şubat'a kadar tüm mültecilere dağıtılacağını söyledi.

Bu yaklaşım sadece Thüringen eyaletine özgü bir adım değil. Bavyera eyaleti de benzer bir uygulamayı hayata geçirme hazırlığı içinde. Bavyera projesi, mart ayında başlamayı planlıyor ve mültecilere nakit yerine ödeme kartları verilmesiyle yardımların daha etkili bir şekilde dağıtılması amaçlanıyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Federal Adalet Bakanı Marco Buschman, sığınmacılara nakit para verilmesinin zorunlu olmadığını ifade ederek, ayni yardım ilkesinin önemine vurgu yaptı. Berlin hükûmeti de, 2025 yılında sığınmacılara yönelik 'ödeme kartı' sistemini hayata geçirme planları içinde.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN