Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Ocak 2024 Pazartesi

Müzakerler başladı: Makinistlerin grevi erken bitecek

Almanya'da 24 Ocak'ta başlayan demiryolları grevi, müzakerelerin yeniden başlamasıyla birlikte erken bitirilecek. 3 Mart'a kadar başka grev yok.

Müzakerler başladı: Makinistlerin grevi erken bitecek

Almanya'da makinistler sendikası GDL, ücret artışı müzakerelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle planlanan dördüncü grevlerini müzakerelerin tekrar başlaması nedeniyle erken sonlandıracak. Şimdiye kadarki en uzun grevin yük trenlerinde 23 Ocak'ta, yolcu trenlerinde ise 24 Ocak'ta başladığı ve 29 Ocak saat 18.00'da sona ereceği açıklanmıştı. Sendika, müzakerelerin tekrar başlaması üzerine yük taşımacılığındaki grevin 29 Ocak saat 14.00'da sona ereceğini açıkladı. Yük trenlerindeki grevse dün (28 Ocak) saat 18.00 itibarıyla bitti.

3 Mart'a kadar yeni grev yok

GDL ve Alman Demiryolları, önümüzdeki 5 hafta boyunca ücret konusundaki anlaşmazlıkları özel olarak müzakere etmeyi kabul etti. Yeni bir grevin en az 3 Mart'a kadar gerçekleşmeyeceği bildirildi.

Alman Demiryolları İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler, müzakerelerin nihayet rayına oturduğunu belirterek, çalışanların erken maaş zammı beklentisine sahip olduğunu ifade etti. GDL Başkanı Claus Weselsky ise müzakere etme taleplerini olumlu bir adım olarak değerlendirerek, anlaşma sağlanması durumunda demiryolu mesleklerinin cazibesini artırabilecek güçlü bir sinyal olacağını belirtti.

Sendika ne istiyor, şirket ne teklif ediyor?

GDL'nin talepleri arasında makinistlerin maaşlarına aylık ortalama 550 avro zam ve bir defaya mahsus 3 bin avroya kadar ödeme yer alıyor. Ayrıca, vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin 38'den 35'e düşürülmesi talep ediliyor. Alman Demiryolları ise haftada 38 saat çalışan makinistlere yüzde 13'lük bir maaş artışı öneriyor ve çalışma saatlerini 37'ye düşürmeyi teklif ediyor.

Geri Dön 29 Ocak 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN