Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Şubat 2024 Cumartesi

Microsoft'tan Almanya'ya dev yatırım

Microsoft, gelecek iki yıl içerisinde Almanya'ya, özellikle yapay zeka alanında olmak üzere, toplam 3,2 milyar avroluk bir yatırım yapmayı hedefliyor.

Microsoft'tan Almanya'ya dev yatırım

Bu açıklama, Microsoft Başkanı Brad Smith tarafından, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'de yapılan görüşme sonrası yapıldı. Smith, 2025 sonuna kadar yapılacak olan bu yatırımın, şirketin Almanya'daki faaliyetlerini genişletme planının bir parçası olduğunu belirtti. Yatırımın büyük bir kısmı, Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'ya yapılacak.

Smith, bu yatırımın Microsoft'un Almanya'daki yapay zeka ve veri merkezi altyapısını iki katına çıkarmayı ve eğitim programlarını genişletmeyi hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, yaklaşık 1,2 milyon kişinin yapay zeka kullanımı konusunda eğitilmesini sağlayacak bir programı da kapsayacağını ifade etti. Smith, Almanya'ya olan bu yatırımın, ülkeye duyulan büyük güvenin bir göstergesi olduğunu ve Almanya'nın teknolojik değişimde sürekli ön planda olduğunu belirtti. Yatırım için Alman hükümetinden herhangi bir sübvansiyon alınmadığını ve talep edilmediğini de ekledi.

Almanya Başbakanı Scholz, Microsoft'un yatırımını memnuniyetle karşıladı ve bunu Almanya için olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi. Scholz, bu yatırımın ilerleme, büyüme, modernlik ve küresel açıklığa yönelik güçlü bir taahhüt olduğunu söyledi.

Geri Dön 17 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN