Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Mayıs 2024 Salı

Merz yeniden başkan seçildi

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 36'ncı olağan genel kurulunda, Friedrich Merz, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan oldu.

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 36'ncı olağan genel kurulu Berlin'de bir otelde gerçekleştirildi. Friedrich Merz, tek aday olarak girdiği seçimde 971 geçerli oyun 873'ünü alarak (yüzde 89,8) yeniden genel başkan seçildi. Merz, Ocak 2022'den bu yana CDU'nun başkanlığını yürütüyor ve ilk seçildiği dijital parti konferansında delegelerin yüzde 94,6'sının oyunu almıştı.

Merz: Almanya tarihinde 3 kez muhalefette kaldık

Merz, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Birlikte, gelecek ve kazanmak" sloganı altında toplandıklarını belirterek, "Bu üç kelimeyle geleceğe bakıyoruz. Almanya daha iyisini yapabilir ancak bunun için Almanya'nın yeniden iyi yönetilmesi gerekiyor" dedi. Almanya'nın tarihinde üç kez muhalefette kaldıklarını hatırlatarak, bu süreyi yarıya indirmek istediklerini ifade etti. Ayrıca, "Bu programla, derhal veya en geç önümüzdeki yılın sonbaharında Almanya'nın hükümetinin sorumluluğunu yeniden üstlenmeye hazırız" diyerek mevcut hükümetin değişiminin ülke için kazanç olacağını söyledi.

Merz'in vaatleri

Merz, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi'nin değerleri reddettiğini ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in manevi ve mali desteğiyle hareket ettiğini belirtti. CDU'nun iktidara gelmesi hâlinde, Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) yerine, yardıma ihtiyacı olanları destekleyen ve çalışabilecek olanları teşvik eden 'temel güvence' (Grundsicherung) sistemini getireceklerini açıkladı. Ayrıca, fazla mesai ve emeklilikte vergisiz çalışma teşviklerini önerdi.

Merz: Hilâfet isteyene Alman vatandaşlığı verilmemeli

Merz, Almanya'da hilâfet devleti isteyenlere ve şeriatı Alman yasalarından üstün tutanlara Alman vatandaşlığı verilmemesi gerektiğini savundu. Aşırı sağın yıllarca ciddiye alınmadığını ve bu ihmâlin çok sayıda kurban verilmesine neden olduğunu belirtti. Toplumsal politik gelişmelerin küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuların açıkça tartışılması gerektiğini ifade etti.

Gençlikten Günther'in 'daha fazla Merkel' çağrısına tepki

Schleswig-Holstein Başbakanı Daniel Günther'in (CDU) parti kurultayı öncesinde yaptığı "daha fazla Merkel politikası" çağrısına, CDU'nun gençlik kolu Junge Union'dan (JU) sert bir tepki geldi. JU Başkanı Johannes Winkel, açık mektubunda Günther'e hitaben, onun bu çağrısından dolayı şaşkınlık ve öfke duyduğunu ifade etti. Winkel, Angela Merkel'e CDU'nun çok şey borçlu olduğunu kabul ederken, Merkel'in de partisine minnettar olması gerektiğini belirtti. Partinin Merkel'e dünya çapında bir siyasi kariyer fırsatı sunduğunu ve bunu defalarca mümkün kıldığını vurguladı. Ancak Merkel'in partiden bu şekilde uzaklaşmasının hayal kırıklığı yarattığını ve pek çok kişinin bunu saygısızlık olarak gördüğünü dile getirdi.

Geri Dön 07 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN