Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Mart 2024 Cuma

Merz daha önce ot içmiş

Esrar yasasına karşı mücadele veren CDU lideri Friedrich Merz, bir televizyon programında, okul yıllarında bir kez esrar denediğini itiraf etti. 

Merz daha önce ot içmiş

Kendisinin bu deneyiminin olumsuz geçtiğini belirten Merz, bu açıklamasıyla SPD'li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın desteklediği ve geniş çaplı tartışmalara yol açan Esrar Yasası'na karşı olan kesin tutumunu da vurguladı. Merz, CDU'nun esrarın yasallaştırılmasına karşı olduğunu belirtirken, Almanya'da uyuşturucu serbestliğinin, özellikle çocukların ve gençlerin korunması açısından yanlış bir adım olacağını dile getirdi.

Federal Meclis'te kabul edilen ve yakında Uzlaşma Komisyonu'na sunulması beklenen Esrar Yasası, ülkede 1 Nisan'dan itibaren yasaklı maddeler listesinden çıkartılması planlanan esrarla ilgili yeni düzenlemeleri içeriyor. Bu düzenleme kapsamında, 25 gram esrarın bulundurulması ve maksimum üç esrar bitkisinin yetiştirilmesi yasal hâle gelecek. Ayrıca, 'esrar sosyal kulüpleri' adı altında derneklerin kurulmasına ve bu derneklerde esrarın kâr amacı güdülmeden üretilip satılmasına olanak tanınacak. Ancak 18 yaş altındaki bireyler için esrar bulundurmak yasak olmaya devam edecek.

Bu yasal değişiklik, Almanya'daki ebeveynler arasında endişelere neden oldu. Kaufmännische Krankenkasse (KKH) tarafından Forsa kamuoyu araştırma şirketi ile yapılan bir ankette, ebeveynlerin yüzde 63'ü esrar tüketiminin artacağından dolayı endişeli olduklarını ifade etti. Ankete katılanların yüzde 73'ü esrar kullanımının beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceği konusunda kaygılarını dile getirdi.

Geri Dön 22 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN