Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Nisan 2023 Salı

Merkel liyakat nişanı ile ödüllendirildi

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın en yüksek üstün hizmet ödülü olan Liyakat Nişanı'nın Büyük Haç'ı ile onurlandırıldı.

Merkel için tören Bellevue Sarayı'nda düzenlendi.  Törende, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Merkel'e özel tasarımla hazırlanan Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı'nın Büyük Haçı'nı takdim etti. 

Cumhurbaşkanı Steinmeier, burada yaptığı konuşmada, Angela Merkel'e verilen Büyük Haç'ın "özel versiyonunun" istisnai bir nişan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Bu nişan, en son 25 yıl önce Helmut Kohl'e ülkemizin birliğine yaptığı hizmetlerden ötürü verilmişti. Bugün, Angela Merkel'i bu şekilde onurlandırmaktan memnuniyet duyuyorum. Sayın Şansölye, olağanüstü uzun görev süreniz ve demokrasiyi güçlendirmek için ikna edici bir şekilde kullandığınız olağanüstü siyasi yaşamınız için sizi onurlandırmak istiyorum. Ülkemizin eşi benzeri görülmemiş zorluklar altında yeni ekonomik başarılar elde etmesine yardımcı oldunuz. İşsizlik belasının çoğu Alman için dehşetini giderek yitirdiği, neredeyse kesintisiz bir ekonomik büyümenin yaşandığı 16 yılı geride bıraktık.

Merkel’e eleştiriler

CDU Başkan Yardımcısı Carsten Linnemann, önceki Şansölye Merkel’in uluslararası alanda erdemlere sahip olduğunu vurgulayarak, “Ama elbette hatalar da yaptı, bariz hatalar da yaptı” ifadelerini kullandı. Linnemann katıldığı RTL ve n-tv yayınında Fukuşima'daki reaktör felaketinden sonra nükleer enerjiden çıkışın ‘o zamanlar bir hata olduğunu’ söyledi. Linnemann, “Enerji konusunda makul ölçüde kendi kendimize nasıl yeterli olmak istediğimizi söylemeden bu karar alındı. Mülteci krizinde de sınırları koruyamamak gibi bariz hatalar yaptı” dedi.

Tarihçi Profesör Paul Nolte ise, “Neden SPD’li Willy Brandt ve Helmut Schmidt'in unutulduğunu veya görmezden gelindiğini bilmiyorum” dedi. FDP Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai, Merkel’in görev süresinin sonunda ülkenin durumunun iyi olmadığını ekledi.

Sol Parti Eş Başkanı Martin Schirdewan ise, "Merkel'in bilançosu belirsiz ve bir ödülden çok eleştirel bir incelemeye ihtiyacı var" dedi.

Geri Dön 18 Nisan 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN