Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Ağustos 2023 Cuma

Memurlar dava açmaya hazırlanıyor

Almanya'da on binlerce memur, maaş artışlarının yetersiz olması sebebiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Almanya'da binlerce memur, yetersiz maaş artışları nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor. Bu durumun nedeni olarak yüksek enflasyon ve vatandaşlık parasının etkisi olduğu belirtiliyor. Rheinische Post'un haberine göre, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde büyük bir dava dalgasıyla karşılaşılması bekleniyor. 2022 sonuna kadar yaklaşık 85 bin dava açıldı, bu yıl ise şu ana kadar 3 bin 152 dava açıldı.

Memurların dava açma gerekçesi, maaşlarının artık yeterli olmadığı yönünde. Bu durumu etkileyen faktörler ise yüksek enflasyon ve vatandaşların gelirlerinin artması. Suçlamalara göre, 'uygun nafaka' artık sağlanamıyor durumda.

2020 yılında Federal Anayasa Mahkemesi, en düşük kategoriye giren bir devlet memurunun durumunun, temel güvenlik parası alan bir kişinin durumundan daha iyi olmadığına karar vererek politikacıları harekete geçmeye çağırmıştı. Bu sonucun ardından NRW eyalet hükûmeti memur maaşlarını önemli ölçüde iyileştirmişti.

Ancak Kuzey Ren-Vestfalya Alman Memurlar Birliği Başkanı Roland Staude'ye göre bu maaş artışı yeterli değil. Staude, "2022'deki maaş artışının enflasyon ve 2023'teki Bürgergeld uygulaması nedeniyle anayasaya uygun olmadığına dair ciddi endişelerimiz var" şeklinde ifade etti. Kuzey Ren-Vestfalya Maliye Bakanı Marcus Optendrenk (CDU) ise ek bir maaş artışına gerek olmadığı görüşünde. Optendrenk, 2022 maaş düzenlemesi ve 1 Aralık 2022'den itibaren aile yardımlarının yeniden yapılandırılması ve artırılmasıyla Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin memurlara önemli mali iyileştirmeleri zaten gerçekleştirdiğini ifade etti.

Geri Dön 25 Ağustos 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN