Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Nisan 2023 Cumartesi

Mayıs ayında neler değişecek?

Almanya, mayıs ayına bir dizi önemli değişiklikle girecek. İşte o değişiklikler...

Mayıs ayında neler değişecek?

49 avroluk bilet: Almanya’nın her yerinde bölgesel ve şehirler arası toplu taşımada geçerli olacak aylık 49 avroluk bilet, 1 Mayıs itibarıyla kullanılmaya başlayacak. Bu bilet, tüm bölgelerdeki otobüs, metro, tramvay gibi araçlarda ve Regional Bahnlarda geçerli olacak; IC, ICE, ECE gibi hızlı trenlerde ise geçerli olmayacak. Biletin ön satışları hali hazırda başlamıştı. Bileti, internette Deutschlandticket-App üzerinden veya bölgenizdeki toplu taşıma şirketin satın alabilirsiniz. 

Demir yollarında yeni grevler: Deutsche Bahn ile demir yolu işçileri arasındaki toplu sözleşme müzakerelerinin üçüncü turundan da sonuç alınamayınca, sendika, yeni grevlerin kapıda olduğunu duyurmuştu. Sendika ve işverenler, mayıs sonunda müzakereler için tekrar masaya oturacak. Mayıs ayı boyunca demir yollarında uyarı grevleri bekleniyor. 

Doğal gaz ve elektrik ucuzlayacak: Mart ayında yürürlüğe giren enerji fiyat freni, hanelerin enerji kullanımının yüzde 80’i için doğal gaz birim fiyatını 12 cente, elektrik brim fiyatını 40 cente sabitlemişti. Ancak mayıs ayı itibarıyla birçok enerji sağlayıcısı, fiyatlarını bu seviyenin de altına indirecek.  Karşılaştırma portalı Check24’ün hesaplamalarına göre, daha uygun fiyatlı sözleşmelere geçmek, hanelerin enerji faturalarında yıllık 970 avroya kadar tasarruf sağlayacak.

Bakım çalışanları için asgari maaş artacak: Bakım sektöründe asgari maaşlar 1 Mayıs itibarıyla stajyerler için saatlik 13,9 avroya, nitelikli çalışanlar için saatlik 14,9 ila 17,7 avroya çıkacak. 

İnşaat çalışanlarına 450 avro ikramiye: Batı Almanya ve Berlin’deki toplu sözleşmelere dahil olan inşaat çalışanlarına bir defaya mahsus 450 avro ikramiye ödenecek. Boya ve cila işçileri de, henüz almadılarsa, bir defaya mahsus 600 avro enflasyon ikramiyesi alacak. 

‘Corona-Warn-App’ artık uyarı yollamayacak: Pandemiyle mücadele kapsamında piyasaya sürülen ve geçtiğimiz 3 yılda yaklaşık 50 milyon kişi tarafından indirilen korona uyarı uygulaması, artık enfekte olan biriyle temas riski olduğu zaman uyarıda bulunmayacak. 1 Haziran’da itibaren ise uygulama ‘uyku moduna’ alınacak; sadece aşı sertifikalarını görüntülemek mümkün olacak.

Tatil günleri: 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın yanı sıra, 18, 28 ve 29 Mayıs da resmi tatil. 18 Mayıs’ta İsa’nın göğe yükselişi, 28 ve 29 Mayıs’ta ise yine Hristiyan Bayramı olan Pentekost kutlanıyor.

Geri Dön 29 Nisan 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN