Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Şubat 2024 Perşembe

Mart ayında neler değişecek?

Almanya, mart ayına bir dizi önemli değişiklikle giriyor. O değişiklikler haberimizde...

Mart ayında neler değişecek?

Mart ayında Almanya'da bir dizi önemli değişiklikler yaşanacak.

- Ramazan ayı başlıyor: 10 Mart Pazar günü itibarıyla Ramazan ayı başlayacak.

- Yaz saati uygulamasına geçiliyor: 31 Mart'ta saatler, gece yarısı 02.00'den 03.00'e alınarak yaz saati uygulamasına geçilecek. Bu değişiklikle gün ışığından daha fazla yararlanılacak ve Türkiye ile aradaki saat farkı değişecek.

- Paskalya tatili: Öğrenci ve öğretmenler Paskalya tatiline giriyor. Tatil tarihleri eyaletlere göre değişiklik gösteriyor.

- Kulturpass: 18 yaşında olan gençlere, kültür-sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 100 avro değerinde "Kulturpass" verilecek. Bu kart, sinemalar, tiyatrolar, müzeler ve daha birçok yerde geçerli olacak. Bir önceki yıl Kulturpass 200 avroydu.

- Bahçe işlerinde sınırlama: 1 Mart'tan itibaren bahçede çit ve ağaç kesimi üzerindeki kısıtlamalar başlayacak. İhlaller, yüksek para cezalarına yol açabilir.

- Organ ve doku bağışı için çevrimiçi kayıt: 18 Mart'tan itibaren organ ve doku bağışı için çevrimiçi kayıt sistemi devreye girecek.

- Doğal gaz ve merkezi ısıtmada KDV artışı: Doğal gaz ve merkezi ısıtma üzerinden alınan KDV, 31 Mart'tan itibaren yüzde 19'a yükseltilecek.

- Mavi plaka: Scooter ve mopet kullanıcıları için yeni sigorta yılıyla birlikte mavi plaka zorunluluğu başlayacak.

- Taşınma giderleri: Taşınma giderlerinde vergi indirimi tutarı artırılacak.

- Nitelikli iş gücü göçünde kolaylık: Nitelikli iş gücünün Almanya'ya göçünü kolaylaştıran yeni yasal düzenlemelerin ikinci aşaması hayata geçirilecek.

- Emekliler için daha yüksek sağlık sigortası primi: Emekliler için sağlık sigortası primleri artacak, bu da emekli maaşlarının düşmesine neden olacak.

- Kamu çalışanlarına ve memurlara zam: Federal ve yerel hükûmet çalışanlarının maaşlarında artış yapılacak.

- Başbakan ve bakanların maaşlarına zam: Kabine üyeleri ve başbakan, memur maaşlarındaki artışa paralel olarak maaş zamlarından yararlanacak.

- Esrar yasası: Esrarın kontrollü olarak serbest bırakılmasına ilişkin yasa, Eyaletler Meclisi'nde görüşülecek. Yasa burada da onaylanırsa 1 Nisan'da yürürlüğe girecek.

- Ödeme Kartı uygulaması: Mültecilere nakit yerine ödeme kartı verilmesi genişleyecek, bazı eyaletler kendi modellerini uygulayacak.

Geri Dön 29 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN