Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Nisan 2024 Cuma

Mart ayında da sıcaklık rekoru kırıldı

Almanya'da, 1881'den bu yana ölçümlerin başlamasından beri yaşanan en sıcak şubat ayının ardından, mart ayında da sıcaklık rekoru kırıldı.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) verilerine göre, mart ayının ortalama sıcaklığı 7,5 derece olarak kaydedildi. Ayın en yüksek sıcaklığı 30 Mart'ta Saksonya'da 24,9 derece olarak ölçülürken, en düşük sıcaklık ise yine Saksonya'da -7,7 derece olarak belirlendi. Mart ayında yağış miktarı da oldukça düşük kaldı; bazı bölgelerde metrekare başına 10 litreden az yağış düştü. 12 Mart'ta yaşanan en yüksek günlük yağış miktarı 57,8 litre olarak ölçülürken, Berlin 158 saat güneş ışığı ile en güneşli şehir oldu.

Termometreler 30 dereceyi gösterecek

Meteorolog Dominik Jung, mevsim normallerinin üzerindeki bu sıcaklıkların yaz ortasında bile nadiren görüldüğünü belirtti. DWD'den Meteorolog Felix Dietzsch ise, kıştan sonra hemen yaz mevsiminin gelmesinin beklendiğini, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 25 derecenin üzerine çıkacağını ifade etti. Özellikle hafta sonu termometrelerin 30 dereceye ulaşması ve Yukarı Ren'de bu sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Sıcak havalarla birlikte Sahra Çölü'nden gelen tozun da etkili olabileceği ve havanın bulutlu görünmesine neden olabileceği belirtiliyor. 6 Nisan Cumartesi günü, güney ve doğuda sıcaklıkların 30 dereceye ulaşması mümkünken, Pazar ve Pazartesi günleri sıcaklıklar 17 ile 26 derece arasında değişecek.

Dominik Jung, şubat ve mart aylarında kırılan sıcaklık rekorlarının ardından nisan ayının da rekorlarla başladığını, iklim değişikliğinin ivme kazandığını ve bu tür değerlerin ölçümler başladığından beri ilk kez görüldüğünü vurguladı.

Geri Dön 05 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN