Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
17 Mayıs 2024 Cuma

Marketler pazar günleri de açık olabilirler

Hessen eyaletinde yapılacak önemli bir değişiklik, daha fazla mağazanın pazar günleri açılmasına izin verebilir.

Almanya'da hangi dükkanların pazar günleri açık olabileceği "Dükkan Kapanış Saatleri Yasası" ile düzenleniyor. Mevcut koşullarda bu sayı çok az. Ancak Hessen eyaletinde yapılacak önemli bir değişiklik, daha fazla mağazanın pazar günleri açılmasına izin verebilir.

"Dükkan Kapanış Saatleri Yasası" 1900 yılından beri yürürlükte. Bu süre zarfında dükkanların daha uzun süre açık kalmasına izin veren bazı değişiklikler yapıldı. Yasada bazı istisnalar bulunuyor. Örneğin, fırınlar, benzin istasyonları ve eczaneler belirli zaman dilimleri dışında da açılabilir. Ancak bu durumda bile koşullar sıkı bir şekilde düzenleniyor.

Yasanın sonuçları eyalet sınırlarını aşabilir

ARD'nin haberine göre, Hessen'de iktidardaki CDU ve SPD ile muhalefetteki FDP'nin hazırladığı yasa tasarısı, personel olmadan idare edebilen bazı süpermarketlerin pazar günleri de açılabilmesini öngörüyor. Yasa değişikliği hayata geçirilirse, bunun eyalet sınırlarını aşan sonuçları olabilir. İnsanlar boş zamanlarında alışveriş yapmak için Rheinland-Pfalz'dan Hessen'e seyahat edebilir.

İzin verilen marketler için bazı kısıtlamalar var

Yasada yapılan değişiklik, diğer federal eyaletlerin de aynı şeyi yapması için bir test çalışması olabilir. Diğer eyaletler olası değişiklikleri inceliyor. Ancak yasa tasarısı birkaç kısıtlamayı saklı tutuyor. Örneğin, sadece sahada personel gerektirmeyen süpermarketlerin açılmasına izin verilecek. Mağazaların maksimum 120 metrekare satış alanına sahip olması gerekiyor. Ürün yelpazesinde de kısıtlamalar var: Gıda, hijyen ürünleri ve bazı ev eşyaları gibi sadece günlük ürünlere izin veriliyor.

Mecklenburg-Vorpommern, dükkanların kapatılmasına ilişkin yasanın değiştirilmesinde öncü bir rol oynuyor. Bu yasa Şubat 2024'te burada kabul edilmişti. Hessen'in yanı sıra Aşağı Saksonya ve Bavyera da Pazar alışverişini destekliyor.

Çalışılmayan pazar gününün sonu mu gelecek?

CDU'nun Hessen Ekonomi Politikası Sözcüsü Heiko Kasseckert, önceki düzenlemenin “esneklik, boş zaman davranışlarındaki değişiklikler ve iş dünyasındaki değişikliklerle karakterize edilen insanların mevcut yaşam koşullarına artık adalet sağlamadığını” belirtti. Bununla birlikte yasa, 'çalışılmayan pazar gününün sonu' anlamına gelmeyecek. Pazar günü gelecekte de net kurallarla korunmaya devam edecek.

Geri Dön 17 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN