Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Haziran 2024 Cumartesi

Mannheim'da bıçaklı saldırı: 3 yaralı

Almanya'nın Mannheim kentinde Marktplatz Meydanı'nda düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi yaralandı.

Polis, saldırganı ateş ederek durdurdu. Yaralananlar arasında aşırı sağcı ve İslam karşıtı aktivist Michael Stürzenberger de bulunuyor. Saldırgan, polis tarafından vurularak durduruldu.

Saldırının detayları

Olay, saat 11:30 sularında meydana geldi. Yaralılar arasında bir polis memuru da bulunuyor. DPA’nın güvenlik kaynaklarına göre, ağır yaralanan polis memurunun durumu kritik. Saldırganın kimliği henüz açıklanmadı.

Mannheim Belediye Başkanı'ndan çağrı

Mannheim Belediye Başkanı Christian Specht, bu vahşi saldırının kendilerini derinden sarstığını belirterek, vatandaşları suçun arka planı hakkında spekülasyon yapmamaya ve soruşturma sonuçlarını beklemeye çağırdı.

Siyasilerden tepkiler

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, X hesabından yaptığı açıklamada, "Mannheim’dan gelen fotoğraflar berbat. Saldırganın saldırısı sonucu çok sayıda kişi ağır yaralandı. Düşüncelerim kurbanlarla birlikte. Demokrasimizde şiddet kesinlikle kabul edilemez. Fail en ağır şekilde cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl, polis memurlarının büyük bir kararlılık ve cesaretle saldırıyı durdurduklarını belirtti. Strobl, "Polis şüpheliyi etkisiz hale getirerek insanlara daha fazla zarar verilmesini engelledi. Bu muazzam bir başarıdır ve memurlar derin teşekkürlerimizi hak ediyor." dedi.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Mannheim'daki bıçaklı saldırının korkunç bir suç olduğunu vurguladı. Faeser, mağdurlara şifa dilerken, polise ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Tübingen Belediye Başkanı Boris Palmer, bu tür saldırıların demokrasinin kalbine saplanan bir bıçak olduğunu belirtti. Palmer, 'devletin daha savunmacı olması' gerektiğini savundu.

Yeşiller Partisi İçişleri Uzmanı Konstantin von Notz, İslamcılıktan kaynaklanan terör tehdidinin hâlâ yüksek olduğunu belirterek, büyük etkinliklerin güvenliği için polise ve istihbarat servislerine destek çağrısında bulundu.

Baden-Württemberg Milletvekili Steffen Bilger, şiddet yanlısı İslamcıların ifade özgürlüğü konusunda sorun yaşadığını ve Almanya'da böyle bir tavra yer olmadığını söyledi.

Saldırı sonrası, Mannheim'ın merkezindeki Marktplatz, polis tarafından kordon altına alındı ve vatandaşlar için herhangi bir tehlike kalmadı.

Geri Dön 01 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN