Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mart 2024 Salı

Mahkeme DB'nin 'grev iptali' talebini reddetti

Deutsche Bahn (DB) ile makinistler arasındaki uzlaşmazlık sürerken; şirket, planlanan grevin iptali için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme, DB'nini itirazını reddetti.

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), Makinistler Sendikası'nın (GDL) planladığı grevi engellemek amacıyla Frankfurt İş Mahkemesine acil bir ihtiyati tedbir başvurusu yaptığını duyurdu. Deutsche Bahn'ın grevle ilgili eleştirisi, GDL'nin grev kararını 22 saat önce duyurmasına ve bu durumun yolcu ve yük hizmetlerinde büyük kesintilere yol açmasına odaklanıyordu.

Mahkeme, DB'nin itirazını reddetti

Deutsche Bahn, altıncı grevin 'yolcu ve yük hizmetini kesintiye uğratacağı' gerekçesiyle hukuki yollarla engellenmesini talep etti. Ancak, Frankfurt İş Mahkemesi, Deutsche Bahn'ın talebini reddetti ve GDL'nin grev çağrısının orantısız olmadığını belirtti. Bu karar üzerine Deutsche Bahn, karara Hessen Eyaleti İş Mahkemesinde itiraz etme kararı aldı ve bu konuda bir kararın salı günü verileceğini duyurdu. GDL Başkanı Claus Weselsky, Frankfurt İş Mahkemesinin kararını memnuniyetle karşıladı ve benzer bir kararın Hessen Eyaleti İş Mahkemesinden de çıkmasını umduğunu ifade etti. Weselsky, mahkemenin grevlerin orantılı, izin verilebilir, yasal olduğunu ve demiryolu işçilerinin meşru taleplerini endüstriyel eylem yoluyla takip etmeye uygun olduğunu teyit ettiğini belirtti.

DB: Grev Almanya'daki arzı tehlikeye atıyor

Bu arada, Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler, GDL'nin grev kararının özellikle yük taşımacılığı için "tam bir dayatma" olduğunu söyledi ve grevin Almanya'daki arzı tamamen tehlikeye attığını vurguladı. Seiler, ülkedeki demiryolu trafiğinin öngörülemezliğinin kabul edilemez olduğunu, insanların işe gitmek zorunda olduğunu, malların fabrikalara, kömüre enerji santrallerine gitmesi gerektiğini ve tren olmadan bu ülkede hiçbir şeyin yürümeyeceğini ifade etti.

Grev ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Alman Demir Yolları ve GDL arasındaki anlaşmazlık, ücret ve çalışma saatleri konusundaki görüş ayrılıklarından kaynaklanıyor. GDL, yük trenlerinde 11 Mart'ta yerel saatle 18.00'de ve yolcu trenlerinde 12 Mart'ta saat 02.00'de başlayıp 13 Mart saat 02.00'da sona erecek bir grev planladığını duyurdu. Almanya'da toplu pazarlık özerkliği çerçevesinde, çalışanlar ve işverenler, federal hükûmetin doğrudan etkisi olmaksızın ücretleri ve çalışma koşullarını düzenleme hakkına sahip. Bu, federal hükûmetin Deutsche Bahn ile GDL arasındaki tarife anlaşmazlığına doğrudan müdahale etmesini zorlaştırıyor.

Bakan Wissing: Grev yapmak sorumsuzluk

FDP'li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, demiryollarında gerçekleştirilen grevi sert bir dille eleştirdi ve acil uzlaşma çağrısında bulundu. Wissing, "Müzakere etmek yerine grev yapmak sorumsuzluk" diyerek, GDL Başkanı Weselsky'i sınırları zorlamakla suçladı. CSU'lu Federal Meclis Milletvekili Ulrich Lange ise GDL'nin ülkeyi sürekli olarak durma noktasına getirmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Lange, yarın planlanan grevin önlenmesi ve grev dalgasının kırılması için her yolun denenmesi gerektiğini savundu ve Deutsche Bahn'ın bu yönde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

CDU'lu Redmann: Kritik altyapılara yönelik grevler yasaklanmalı

Brandenburg CDU Başkanı Jan Redmann da kritik altyapılara yönelik grevlerin yasaklanması gerektiğini belirterek, GDL'nin eylemlerinin işe gidenleri ve şirketleri olumsuz etkilediğini, Almanya'nın uluslararası konumunun zarar gördüğünü ifade etti. Redmann, Weselsky'i sorumsuzluk ve orantısız ego gösterisi yapmakla suçladı ve grevlerin en az dört gün öncesinden bildirilmesi gerektiğini belirtti. Bu durumun, etkilenenlerin alternatif düzenlemeler yapabilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Geri Dön 12 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN