Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
03 Temmuz 2024 Çarşamba

Mağaza hırsızlığı arttı

Almanya'daki perakendeciler, mağaza hırsızlığı sorunuyla giderek daha fazla karşılaşıyor. Her gün mağazalardan değeri 13 milyon avroyu aşan ürün çalınıyor.

Mağaza hırsızlığı arttı

EHI Perakende Enstitüsü'ne göre, hırsızlar geçen yıl perakendecilerden 2,8 milyar avro değerinde mal çaldı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış anlamına geliyor. 

Özellikle organize ve ticari hırsızlıklar, perakendecilerin büyük kayıplar yaşamasına neden oluyor. Alkollü içkiler, tütün, kozmetik ürünleri, bebek mamaları ve kahve gibi ürünler hırsızlar arasında popüler. Yakalanan hırsızların en az dörtte biri çeteler halinde çalışıyor.

Az personel çalıştırmak da hırsızlıkları artırdı

EHI'den Frank Horst, fiyat artışları nedeniyle insanların mali sıkıntıya girdiğini ve daha sık hırsızlık yaptığını belirtti. Ayrıca perakende sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısı, mağazalarda daha az personel çalışmasına ve hırsızlıkların artmasına yol açtı. 

Envanter tutarsızlıkları, yani müşteriler, çalışanlar ve tedarikçiler tarafından yapılan hırsızlıklar ve organizasyonel eksiklikler, geçen yıl yüzde 5 artarak 4,8 milyar avroya yükseldi. Bu durum, 560 milyon avroluk satış vergisi kaybına neden oldu. Polis kayıtlarına göre, mağaza hırsızlığı vakası geçen yıl yüzde 23,6 artarak 426 bin 96 vakaya ulaştı.

Emekliler ve ev hanımları daha fazla hırsızlık yapmaya başladı

Federal Dedektif ve Soruşturma Endüstrisi Birliği'nden Matthias Dreiucker, artık emekliler ve ev hanımlarının da daha fazla hırsızlık yaptığını belirtti. Perakendeciler, hırsızları caydırmak için güvenlik önlemlerine yılda yaklaşık 1,5 milyar avro yatırım yapıyor. Ancak bu önlemler her zaman yeterli olmuyor ve birçok mağazada yeterli personel bulunmuyor. EHI verilerine göre, her gün yaklaşık 100 bin hırsızlık tespit edilemiyor.

Geri Dön 03 Temmuz 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN