Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2024 Salı

Lufthansa savunma sektörüne giriyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa Grubu'nun, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Avrupa'da artan silahlanma yarışından yararlanarak askeri uçakların bakımını yapmayı planladığı bildirildi.

Lufthansa Technik (LHT) CEO'su Sören Stark, Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'a verdiği röportajda, Hamburg merkezli şirketin şimdiye kadar sadece sivil uçakların bakımını yaptığını, ancak artık askeri teçhizat üzerine çalışmak istediklerini belirtti. Stark, "Askeri silah taşıyan sistemler üzerinde çalışmak istiyoruz" diyerek, bunun Lufthansa Technik için yeni bir alan olduğunu, ancak yeni teknolojileri anlamanın ve desteklemenin uzun yıllardır şirketin DNA'sının bir parçası olduğunu vurguladı. Ayrıca, şirketin bakım ve onarımın ötesinde işler de yapabileceğini, örneğin NATO'nun E-7 uçaklarına modifikasyonlar gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

"Ukrayna savaşı başlamadan önce karar aldık"

Stark, Ukrayna'daki savaş başlamadan önce savunma işine daha fazla dahil olmak için stratejik bir karar aldıklarını, dolayısıyla jeopolitik krizlerden kazanç sağlamaya yönelik bir stratejilerinin olmadığını savundu. Stark, "Hava Kuvvetleri ve ortaklarına daha fazla destek sağlayabileceğimizden eminiz. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş, eyleme hazır bir Bundeswehr'e ihtiyacımız olduğunu gösteriyor ve biz bu konuda katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Lufthansa Technik, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Berlin'in 100 milyar avroluk orduyu güçlendirme planına güvenerek, Almanya'nın ABD'den sipariş ettiği 30 adet F-35 bombardıman uçağı ve 60 adet Boeing nakliye helikopterinin bakım ve onarımı için başvuruda bulundu.

Uçak üreticisi: Avrupa savunmaya daha fazla yatırım yapmalı

Bu arada, Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın CEO'su Guillaume Faury, Avrupa'nın savunma üretimine daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği röportajda, Avrupa ülkelerinin savunma projelerinde daha yakın çalışması ve kıtada üretim kapasitesine yatırımı artırması gerektiğini belirtti. Faury, Avrupa Birliği'nin ABD'den 5 kat daha az silah satın aldığını ve bu silahların çoğunun Avrupa yerine Amerika'da üretildiğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşı, Almanya'nın askeri yaklaşımında tarihi bir dönüşüme neden olurken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin NATO'nun "GSYH'nin yüzde 2'sinin savunma giderlerine harcanması" hedefine uyacağını açıklamıştı. Scholz, savaşın başlamasını "dönüm noktası" olarak nitelendirerek, Bundeswehr'in modern silahlarla donatılması için 100 milyar avroluk ek fon açıklamıştı.

Geri Dön 04 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN