Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Aralık 2023 Cuma

Lindner: Rekor seviyede yatırım yapıyoruz

FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner, bütçe krizine rağmen korona öncesine nazaran daha fazla yatırım yapıldığını savundu.

Lindner: Rekor seviyede yatırım yapıyoruz

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, 2024 bütçesindeki 17 milyar avroluk açığı kapatmak için yapılan 'pahalı trafik ışığı anlaşmasına' rağmen hükûmetin korona öncesine göre önemli ölçüde daha fazla yatırım yaptığını söyledi. ZDF'e verdiği röportajda Lindner, hükûmetin tasarruf önlemlerinden Alman endüstrisinin zarar görmeyeceğini söyledi.

Lindner, "Korona salgını öncesine göre çok daha fazla, rekor düzeyde yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi. Maliye Bakanı, ekonomide rekabet gücünün artırılması ve vatandaşların üzerinde yükün hafifletilmesi için adımlar atılacağını söyledi ve "Sosyal devletimizi etkili hâle getirmeliyiz" dedi.

Borç freni tartışmalarına ilişkin de konuşan Lindner, 'olağanüstü bir acil durum' nedeniyle borç freninin askıya alınıp alınamayacağının tahmin edilemeyeceğini söyledi ve şu anda buna ihtiyaç olmadığını iddia etti.

Daha yüksek CO2 ücretinin vatandaşlar için benzini ve ısınmayı daha pahalı hâle getireceği eleştirilerine yönelikse Bakan, vatandaşlara yapılan desteğin, tasarrufların getirdiği yükten daha büyük olduğunu savundu. Bakan, "Hükûmet, gelecek yıl vatandaşlara ücret ve gelir vergisinde 15 milyar avroluk indirim yapacak. Yeni CO2 ücreti ise yalnızca 1,3 milyar avro. Yani rahatlama, yüksek CO2 ücretinden çok daha fazla" dedi.

Lindner, artan enerji fiyatları nedeniyle küresel rekabetle karşı karşıya kalan şirketler için 3 milyar yıllık sübvansiyonu vergi indirimi yapılacağını ekledi.

Geri Dön 15 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN