Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Ocak 2024 Pazartesi

Lindner: Hükûmet yanlıştan çok doğru kararlar aldı

FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, “Hükûmet hatasız değil ama yanlıştan çok doğru yaptık” dedi.

Son zamanlarda koalisyondan ayrılma tartışmalarıyla da gündeme gelen trafik ışığının liberal sağ kanadı FDP, Stuttgart Opera Binasında geleneksel ‘3 Kral Buluşması’ düzenledi. Etkinlikte konuşan Lindner, trafik ışığı koalisyonuna dair iyimser konuştu. Krizlere rağmen yanlıştan çok doğru kararlar verildiğini savunan Lindner şu ifadeleri kullandı:

Federal hükûmet hatasız değil ama yanlıştan çok doğru kararlar veriyor. Son yıllarda yaşanan beklenmedik gelişmelere rağmen iyimserliği elden bırakmamalıyız. Kendi geleceğine inanmayan, güvenmeyen bir toplum kendi geleceğini yok eder. Bazı alanlarda görüş ayrılıkları yaşansa da SPD ve Yeşiller’le oluşturduğumuz koalisyon hükûmeti; pandemi, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş ve Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle yaşanan krizlere rağmen başarılı bir politika sergiledi. FDP olarak borç almadan dengeli bütçede ve borç freninde ısrarlıyız. Bu konuda ekonomik sağduyu ve Alman Anayasası bizim yanımızda.

Koalisyondan ayrılık tartışmaları

FDP'li Matthias Nölke'nin, koalisyonun sona ermesi için parti üyeleri arasında 18 Aralık'ta başlattığı anket 31 Aralık'ta sona erdi. Ankete katılan yaklaşık 72 bin 100 parti üyesinin 26 bin 58'i, FDP'nin SPD ve Yeşiller ile koalisyonda kalması yönünde oy kullandı. Yüzde 47,76'sı ise FDP'nin koalisyondan ayrılmasından yana oldu. Ancak üye anketinin sonucu parti için bağlayıcı değil.

Geri Dön 08 Ocak 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN