Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Nisan 2024 Cuma

Lindner: Almanlar çok az çalışıyor

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman vatandaşlarının Avrupa'nın diğer ülkelerine kıyasla daha az çalıştığını belirtti ve bu durumun Alman ekonomisinin asıl sorunu olduğunu savundu.

Lindner: Almanlar çok az çalışıyor

FDP lideri ve Federal Maliye Bakanı Lindner, Uluslararası Para Fonu'nun Washington'daki bahar toplantısında yaptığı konuşmada, Almanya'da yıllık çalışma saatlerinin düşük olduğunu ve bu durumun ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini söyledi. Lindner, "İtalya, Fransa ve diğer ülkelerde insanlar bizden çok daha fazla çalışıyor" diyerek, bürokrasinin azaltılması, vergi teşvikleri ve işgücü piyasasında reformlar yapılmasını savundu.

"Daha çok çalışan; daha çok vergi verir, daha az yardım alır"

Maliye Bakanı, ekonomik geri dönüş için önerdiği önlemlerin çoğunun maliyetli olmadığını, devlet bütçesi ve sosyal güvenlik sistemlerinde tasarruf sağlayacağını belirtti. Lindner, insanların daha fazla çalıştığında daha yüksek vergi ve sosyal güvenlik primi ödeyeceğini ve daha az sosyal yardım alacaklarını ifade etti. Lindner, Alman ekonomisinin potansiyel büyümesini iki ila üç yıl içinde iki katına çıkarmayı hedefliyor. Şu anda bu oran yüzde 1'in altında.

OECD ve Almanya çalışma saatleri karşılaştırması

OECD ortalaması haftada 33,7 saat çalışma saati iken, Almanya'da bu oran 25,8 saat. Komşu ülkelerde ise çalışma saatleri Almanya'ya göre daha yüksek: Polonya'da 34,5, Çekya'da 33,7, İsviçre'de 29,4, Belçika'da 29,3, Fransa'da 29, Avusturya'da 27,8 ve Türkiye'de 33,3 saat.

İşverenler Birliği ve Deutsche Bank'tan açıklamalar

Sosyal güvenlik fonlarında oluşan milyarlarca avroluk açık nedeniyle, çalışanların emeklilik, sağlık ve bakım katkı paylarının artması bekleniyor. Almanya İşverenler Birliği Başkanı Rainer Dulger, zaten çalışan insanların çalışma saatlerinin artırılmasının gerekliliğini vurguladı. Deutsche Bank'ın patronu Christian Sewing ise, çalışma tutumu ve çalışma isteğinin değişmesi gerektiğini belirtti.

"Yeni bir çalışma kültürüne ihtiyacımız var"

Aile Şirketleri ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Marie-Christine Ostermann, Almanya'da ilerlemenin sürdürülebilir olması gerektiğini, bu durumun çalışma motivasyonu için önemli olduğunu belirtti. Mittelstands Union Başkanı Gitta Connemann ise, Almanya'nın daha fazla çalışması gerektiğini, kalifiye işçi sayısının az olduğunu ve ülkenin yeni bir çalışma kültürüne ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Halkın yüzde 22'si daha az çalışmak istiyor

Bild gazetesi adına INSA araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen ankete göre, Almanların yüzde 22'si daha az çalışmak isterken, yüzde 44'üyse mevcut çalışma saatlerinden memnun. Yalnızca yüzde 9'u daha fazla çalışmaya sıcak bakıyor.

Çalışma saatlerinin standardizasyonuna karşı uyarı

Alman İş Piyasası ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü (IAB) Makroekonomik Analizler Bölüm Başkanı Prof. Enzo Weber, herkes için haftada 35 saatlik çalışmayı tavsiye etmediğini belirtti. Weber, bu durumun çalışma kapasitesinin yüzde 5'ini kaybetmeye neden olacağını ve ekonomiye zarar vereceğini söyledi.

Geri Dön 19 Nisan 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN