Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Ocak 2024 Salı

Liberaller koalisyonda kalmayı tartışıyor

Almanya'da, bütçe krizi sonrası iyice sallantıya giren trafik ışığı koalisyonunda tartışmalar sürüyor. FDP'de önemli bir kesim koalisyondan ayrılmak istiyor.

Almanya'da Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Yeşiller Partisi ve Hür Demokratik Parti'den (FDP) oluşan koalisyonda fikir ayrılıkları ve koalisyonun geleceği ile ilgili tartışmalar sürüyor.

FDP'li Matthias Nölke, koalisyonun artık sona ermesi için üyeler arasında 18 Aralık'ta başlattığı anket önceki gece yarısı sona erdi. Ankete katılan yaklaşık 72 bin 100 parti üyesinin 26 bin 58'i, FDP'nin SPD ve Yeşiller ile koalisyonda kalması yönünde oy kullandı. Yüzde 47,76'sı ise FDP'nin koalisyondan ayrılmasından yana oldu. Ancak üye anketinin sonucu parti için bağlayıcı değil.

FDP'li Nölke: Trafik ışığı Almanya'nın yararına değil

FDP'nin koalisyonu terk etmesi yönündeki kampanyası sırasında Nölke, "Bir dizi seçim yenilgisinden sonra, artık tabandaki liberal sese sormanın zamanı geldi. Trafik ışığı Almanya'nın yararına değil. Yasadışı göçü kontrol altına almazsak, enerjiyi azaltıp sanayisizleşmeye devam edersek, Almanya konum olarak ne kadar çekici olur? SPD, Yeşiller ve FDP arasındaki ideolojik uçurum o kadar büyük ki, ancak çok çaba ve çok parayla doldurulabilirdi. Fakat Karlsruhe bunu durdurdu. Daha kötü şeyleri önlediğimiz yönündeki ebedi bir düşüncenin hiçbir faydası yok. Bir parti, olayları engellemek için değil, aktif olarak şekillendirmek için seçilir; ancak bir şeyleri şekillendirdiğimizde, seçilmediğimiz kırmızı-yeşil siyasetin çoğunluğu kazanmasına yardımcı olmuş oluruz. Ülkemizi feda etmektense, koalisyonu feda etmemiz daha iyidir" demişti.

Kubicki: Hayat, liberaller için bile tavizlerle dolu

FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki ise seçmenlere seslenerek, "Başarısız olduk bir seçenek değil. Liberaller kaçmaz, liberaller savaşır. Ara sıra katlanmak zor olsa da lütfen hayır oyu verin. Hayat, liberaller için bile tavizlerle dolu" demişti.

FDP Meclis Grup Başkanı Christian Dürr ise, işleri şekillendirmeye devam eden bir federal hükûmetin parçası olmaya devam etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Esken: FDP koalisyonda kalmalı

SPD Genel Başkanı Saskia Esken ise, "Başkan Christian Lindner ve yönetim ekibindeki diğer kişiler trafik ışıklarında kalma lehinde açıkça konuştular ve ben de meslektaşlarımla aynı fikirdeyim" demişti.

Birlik: İktidar olmaya hazırız

Almanya'da ana muhalefet partisi CDU Genel Başkanı Friedrich Merz de, Birlik (CDU/CSU) liderliğindeki federal hükûmete hızlı bir geçiş yapılması çağrısında bulunmuştu. CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrind ise, koalisyon dağılsa bile SPD ile ortaklık etmeyeceklerini söyledi. Dobrind, "Biz şu anda iktidar olmaya hazırız ve hükûmet etme yetisine de sahibiz" demişti.

Almanya'da son anketlere göre, iki Almandan biri (yüzde 48) koalisyonun, bir sonraki genel seçime kadar görevde kalamayacağını ve yeni bir seçimin yapılması gerektiğini düşünüyor.

Geri Dön 02 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN