Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Lauterbach 'siesta'ya yeşil ışık yaktı

Almanya'da artan sıcaklıklar nedeniyle doktorlar, öğle saatlerinde "siesta" yapılmasını öneriyor. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da bu öneriyi mantıklı buldu.

Lauterbach 'siesta'ya yeşil ışık yaktı

Federal Halk Sağlığı Doktorları Birliği Başkanı Johannes Nießen, yüksek sıcaklıklarda Güney Avrupa ülkelerindeki gibi hareket etmeyi önerdi. Nießen, erken kalkmak, sabahları verimli çalışmak ve öğlenleri 'siesta' yapmanın yaz aylarında benimsenmesi gereken bir konsept olduğunu belirtti.

Daha fazla sıvı tüketimi ve hafif yiyecekler

Yüksek sıcaklıklarda insanların verimli çalışamadığını ve uyku problemleri yaşadığını vurgulayan Nießen, karmaşık işlerin sabah erken saatlerine ertelenmesini öneriyor. Ayrıca, daha fazla sıvı tüketimi, hafif yiyeceklerin tercih edilmesi ve serinlemek için ayak banyosu gibi önlemlerin alınmasını tavsiye ediyor.

Lauterbach destekledi

Lauterbach, Twitter’dan yaptığı paylaşımda siestayı desteklediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Sıcak zamanlarda siesta kesinlikle kötü bir öneri değil. Bu konuyu işverenler ve çalışanlar kendi aralarında müzakere etmeli. Tıbbi açıdan böyle bir önlem birçok meslek için kesinlikle mantıklı.

Siesta nedir?

Siesta, İspanyolca kökenli bir kelime olup "öğle uykusu" anlamına gelir. Siesta, öğle saatlerinde yapılan kısa bir uyku molasını ifade eder. Bu geleneğin kökeni, özellikle sıcak iklimlerde öğle sıcağında enerjiyi yenilemek ve günün ikinci yarısında daha verimli olmak için yapılan bir uygulamadır.

Birçok Latin Amerika ülkesi ve İspanya gibi bazı Güney Avrupa ülkelerinde siesta kültürü yaygındır. Bu ülkelerde öğle saatlerinde iş yerleri ve bazı dükkanlar genellikle birkaç saatliğine kapanır ve insanlar evlerine döner veya dinlenmek için uygun bir yer ararlar. Siesta, özellikle sıcak iklimlerde uyku düzenini düzenleyerek enerjiyi korumaya ve serinlemeye yardımcı olur.

Ancak, siesta kültürü dünya genelinde yaygın değildir ve her ülkede aynı şekilde uygulanmaz. Modern iş saatleri ve yaşam tarzı değişiklikleri, siesta geleneğinin azalmasına neden olmuştur. Özellikle büyük şehirlerde ve rekabetçi iş ortamlarında siesta yerine daha kısa molalar veya dinlenme araları tercih edilir hâle geldi.

Geri Dön 19 Temmuz 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN