Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
11 Temmuz 2024 Perşembe

Lauterbach itiraf etti: Maskeler düşük standarttaydı

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, pandemi döneminde alınan maskelerin gerekli kalite kontrolü yapılmadığını ve bunun bakanlığın ihmâli olduğunu kabul etti.

Lauterbach itiraf etti: Maskeler düşük standarttaydı

Almanya Federal Sayıştay'ın raporuna göre, koronavirüs salgını sırasında Federal Sağlık Bakanlığı tarafından tedarik edilen milyarlarca avro değerindeki maskeler gerekli kalite kontrolü yapılmadan alındı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bakanlığın ihmâli olduğunu kabul etti. 

2020'de maske arzı yetersizken, dönemin Sağlık Bakanı Jens Spahn liderliğindeki bakanlık, ithâl maskeler için kalite testlerini düşürdü. Lauterbach, ARD yayınında, "O zamanlar daha düşük bir standart vardı. Bugün bu durduruldu ve maskelerin çoğu imha edildi" dedi.

Bakanlık Sayıştay'ı 'yanlış beyanla' suçlamıştı

Federal Sağlık Bakanlığı, o dönem pandemiye ilişkin düzenlemelerde sapma olmadığını savunmuş, ancak Sayıştay’ı yanlış beyanla suçlamıştı. Sayıştay'a göre bakanlık, Nisan 2020'de ithâl maskelerin kalite güvence sürecini kısaltma kararı aldı. Bu durum, Haziran 2020'den sonra devam etmemeliydi.

Mart 2020'de Spahn, "Open-House" ihale süreciyle maske açığını kapatmaya çalıştı. İhale kapsamında FFP2 tipi 1 milyar maske için 4,5 milyar avro değerinde 738 sözleşme imzalandı. Ancak teslim süresi kısaltıldı ve 30 Nisan 2020'den sonra teslim edilen maskeler ödenmedi.

Köln Yüksek Bölge Mahkemesi, bu teslim tarihini geçersiz ilân etti ve tedarikçilere ek süre verilmesi gerektiğini vurguladı. Mahkemenin kararı, diğer davalar için de emsal teşkil edebilir. Jens Spahn döneminde bakanlık, 5,9 milyar avro harcayarak 5,7 milyar maske satın aldı, ancak bunların yarısından fazlası kullanılmadığı için imha edildi. Federal Sayıştay, bu süreci "verimsiz ve ekonomik olmayan" olarak eleştirdi.

Geri Dön 11 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN