Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Aralık 2023 Cuma

Lauterbach: Hekimler neden grev yapıyor anlamıyorum

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, politikalarını protesto etmek için grev kararı alan hekimleri eleştirdi ve "İyi kazanıyorlar, neden grev yapıyorlar anlamıyorum" dedi.

Lauterbach: Hekimler neden grev yapıyor anlamıyorum

Almanya'da, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın sağlık politikalarına karşı çıkan hekimler grev başlattı. Grev kapsamında on binlerce muayenehane kapalı kalacak. Grevi destekleyen 20'den fazla dernek bulunuyor.

"Grevin neden yapıldığını anlamıyorum"

Sağlık Bakanı Lauterbach, ZDF yayınında hekimlerin protestolarını eleştirdi. Hekimlerin daha fazla ücret taleplerini haklı bulmadığını belirterek, İsviçre dışında Avrupa'nın başka hiçbir yerinde hekimlerin Almanya'dakiler kadar kazanç sağlamadığını savundu. Lauterbach, mevcut grevin herhangi bir noktayı vurgulamadığını söyledi ve 'büyük bir hastalık dalgası yaşanırken grevin neden yapıldığını anlamadığını' dile getirdi. Ayrıca, ocak ayında aile hekimleriyle bir araya gelerek, muayenehanelerdeki aşırı yük ve bürokrasi konularını tartışmayı planladıklarını açıkladı.

Sağlık Sigortası Birliği'nden Lauterbach'a destek

Yasal Sağlık Sigortası Birliği Başkanı Doris Pfeiffer, Lauterbach'ı destekledi. Pfeiffer, özellikle aile hekimlerinin ve eczanelerin mali durumlarının iyi olduğunu iddia etti. Pfeiffer, "Hekimlerin veya eczacıların daha fazla almak istediği şeyi, süpermarket kasiyeri ve kamyon şoförü sağlık sigortası primleriyle finanse etmek zorunda. Onlar da artan fiyatlardan zarar gördü" diye konuştu.

70 bin muayenehanenin katılımı bekleniyor

Almanya'daki aile hekimlerini temsil eden Virchowbund'a göre, Bavyera'dan Schleswig-Holstein'a kadar on binlerce muayenehane kapalı kalacak. Dernek, ülkenin yaklaşık 100 bin muayenehanesinden yüzde 70 oranında katılım bekliyor. Bu durum, Noel tatilleri de dahil olmak üzere 10 gün boyunca muayenehanelerin kapalı kalması anlamına geliyor. Virchowbund Başkanı Dirk Heinrich, muayenehanelerinin şu anda aşırı yük altında olduğunu belirtti ve hastaların bu konuda anlayışlı olduğunu söyledi.

Eczacılar da şikâyetçi

Alman Eczacı Dernekleri Birliği (ABDA) da Lauterbach'ın sağlık politikalarından şikâyetçi. Geçtiğimiz ay binlerce eczane kepenk kapattı. ABDA, eczanelerin ekonomik baskı, tedarik darboğazları, artan işletme maliyetleri ve personel eksikliği nedeniyle zorluklar yaşadığını bildirdi. Eczaneler, 2013'ten beri güncellenmeyen sabit ücret düzenlemesinin enflasyon karşısında yeniden ayarlanmasını ve ilaç başına 8,35 avro olan sabit oranın 12 avroya çıkarılmasını talep ediyor.

Geri Dön 29 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN