Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Şubat 2024 Cuma

Konut krizi büyüyor: 600 bin açık var

Almanya'da konut krizi büyüyor. Yüksek faizler ve katı regülasyonlar nedeniyle inşaatlarda düşüş bekleniyor. Konut açığının artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Alman Emlak Federasyonu'nun (ZIA) 2024 Bahar Raporu'na göre, Almanya'da konut inşaatlarında yüksek faizler ve katı regülasyonlar sebebiyle bir düşüş yaşanması bekleniyor. Bu düşüş sonucunda, 2025'te 720 bin, 2027'de ise 830 bin konut açığı oluşabileceği öngörülüyor. Şu anda ülkede 600 binden fazla konut açığı var. Raporda, inşaat sektörünün artan maliyetler ve resmi izin prosedürleri nedeniyle tıkandığı ve inşaat şirketlerinin yüzde 20,7'sinin projelerini durdurduğu belirtiliyor.

Gayrimenkul uzmanları, federal Alman hükûmetinin yıllık 400 bin yeni konut inşa etme hedefinin bu yıl için ulaşılamayacağını, muhtemelen sadece 150 bin konutun tamamlanabileceğini tahmin ediyor. Krizin, inşaat tamamlama ve izin rakamlarının gösterdiğinden daha derin olduğu vurgulanıyor.

ZIA Başkanı Andreas Mattner, ülkenin 'sosyal bir fiyaskoya' doğru gittiği konusunda uyarıda bulundu ve ekonomik olarak yeni konut inşa edebilmek için gereken ortalama metrekare başına 21 avro kira bedelinin mümkün olmadığını, bu seviyede kira talep eden inşaat şirketlerinin iflas etme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Koalisyon hükûmeti, her yıl 100 bini sosyal konut olmak üzere 400 bin yeni konut inşa etmeyi taahhüt etmişti, ancak geçen yıl sadece 270 bin konut inşa edildi. Alışılmadık derecede yüksek faiz oranları, arsa fiyatları, inşaat maliyetleri ve kiralar nedeniyle yeni konutların ekonomik olarak kârlı olmadığına dikkat çekildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı enerji krizi, tedarik zincirindeki aksamalar, artan enflasyon ve faizler ile kalifiye işçi açığı da Alman inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. Euroconstruct araştırma grubunun tahminlerine göre, Avrupa'da konut inşaatları 2026'da 2023'e göre yüzde 13 azalacakken, Almanya'daki düşüş yüzde 35 olacak. Ifo İnşaat Uzmanı Ludwig Dorffmeister, özellikle inşaat ve finansman maliyetlerindeki keskin artış nedeniyle Almanya'da yeni konut inşaatının artık mümkün olmadığını ifade etti.

Geri Dön 23 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN