Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Ağustos 2023 Salı

Koalisyon nihayet anlaştı: Çocuklar kazandı

Çıkmaza giren Temel Çocuk Güvenliği yasasında nihayet düğüm çözüldü. Trafik ışığı, dün yaptıkları açıklamayla anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Fakat detaylar henüz açıklanmadı.

Almanya'da Yeşiller ve FDP arasında uzun süren anlaşmazlıkların ardından hükûmet, Başbakan Olaf Scholz'un girişimiyle temel çocuk güvenliği konusunda anlaşmaya vardı.

Yeşiller Partili Aile Bakanı Lisa Paus, FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner ve SPD'li Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, dün düzenledikleri basın toplantısında anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Ancak ne üzerinde anlaşıldığı henüz bilinmiyor. Yeşiller Partisi 12 milyar avroluk bir bütçe istiyordu, FDP ise "2 milyar avro yeter" diyordu. Yapılan açıklamada bütçeye dair bir rakam verilmedi.

Yasanın 1 Ocak 2025'ten itibaren uygulanması planlanıyor

Bu anlaşma sayesinde "Çocuklar Temel Güvenlik Yasası" ve "Kalkınma Şans Yasası" uygulaması hayata geçirilme yoluna girdi. Aile Bakanı Paus, "Çocuklar için Temel Güvenlik Yasası geliyor" dedi ve bu yasanın yoksullukla mücadelede önemli bir reform olduğunu belirtti. Yasanın 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulanması planlanıyor. Paus, bu reformla birlikte yoksul çocukların geleceklerini daha kolay şekillendirebileceklerine vurgu yaptı.

FDP'li Bakan Lindner de bu anlaşmanın hükûmetin Koalisyon Sözleşmesi'nde belirtilen hedeflerine ulaşılması için önemli bir adım olduğunu belirtti. Lindner, özellikle tek ebeveyn olarak çocuklarını büyüten ailelere daha fazla destek sağlanacağını ifade etti.

"Çocuklar kazandı"

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Heil ise uzlaşmanın ardından yaptığı açıklamada çocukların kazandığını vurgulayarak, çocukların daha iyi korunması hedefinin önemine dikkat çekti. Heil, "SPD’nin mi, Yeşiller’in mi, yoksa FDP’nin mi kazandığı yönündeki tartışmalardan uzak durulmalı. Çocuklar kazandı" diye konuştu. Ayrıca, uzun süreli işsizleri iş hayatına yeniden kazandırmanın yoksullukla mücadelede önemli bir araç olduğunu belirtti.

Geri Dön 29 Ağustos 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN