Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Aralık 2023 Pazartesi

Klingbeil: Aşırı sağ iktidara gelemeyecek

Kurultay'da bir kez daha eş başkan seçilen SPD'li Lars Klingbeil, "Sağduyulu herkesle dayanışma sergileyerek aşırı sağı iktidara getirtmeyeceğiz" dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), 2019'dan sonra ilk kez delegelerin yüz yüze katıldığı 3 günlük kurultayını Berlin'de düzenledi. "Almanya. Daha iyi. Adil" sloganıyla düzenlenen kurultayın ilk gününe yaklaşık 600 delege katıldı. Kurultayın açılışında konuşan SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil, aşırı sağ ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi gündemdeki konuları değerlendirdi.

"Aşırı sağı iktidara getirtmeyeceğiz"

Esken, "Yalnız Almanya'da değil, birçok Avrupa ülkesinde de aşırı sağcılar ve aşırı milliyetçiler güçleniyor. Biz sağduyulu herkesle dayanışma sergileyerek aşırı sağı iktidara getirtmeyeceğiz. Onların önünü keseceğiz." dedi.

"Cesur Ukraynalılar bizim demokrasimizi savunuyor"

Klingbeil ise, "Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş ve yol açtığı enerji krizi nedeniyle zor bir dönemden geçiyoruz. Cesur Ukraynalılar özgürlüklerini savunuyorlar, bizim demokrasimizi savunuyorlar. Almanya, Ukrayna'ya desteği de Ukraynalıların yanında olmayı da sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Klingbeil koalisyonu savundu

SPD'nin koalisyon hükûmetinin başarılı bir politikaya imza attığını belirten Klingbeil, "Enerji krizini yara almadan atlattık. Hem halkımıza hem de işletmelere enerji yardımı yaptık. Pandemi döneminde işyerlerini kapatan işletmelere katkılarda bulunduk. Asgari saat ücretini 12 Euro'ya yükselttik. Hartz IV olarak bilinen sosyal yardım yerine Yurttaş Parası uygulamasının önünü açtık" dedi.

Yola devam kararı

Kurultayda, Esken ve Klingbeil yeniden eş başkan seçildi. Esken, oylamaya katılan 585 delegeden 483'ünün desteğini alırken, 79 delege "Hayır" oyu kullandı, 23 delege de çekimser kaldı. Klingbeil da 585 delegeden 501'inin desteğiyle yeniden eş başkan seçildi. 60 delege "Hayır" derken, 24 delege çekimser oy kullandı.

Geri Dön 11 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN