Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Aralık 2023 Perşembe

Kışa kısa bir veda: Sel riskine dikkat

Almanya'da başlayan sert kışın ardından, yüksek basınç dalgasının etkisiyle sıcaklıklar yükselecek. Gelecek hafta içinse ülkenin güneybatısında 'ciddi bir sel riski' var.

Almanya, 1 Aralık'ta sert bir kışa girmişti. Ancak şimdi, yüksek basınç dalgası 'Dünya' sayesinde sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Batıda sıcaklıklar 15 dereceye kadar çıkacak, doğuda ve güneyde ise karlarda çözülmeler bekleniyor. Gelecek hafta güneybatıda "ciddi bir sel riski" uyarısı yapıldı.

Meteorolog Dominik Jung, "2'nci Advent'te (10 Aralık) hava önemli ölçüde daha sıcak olacak. Ren Nehri boyunca sıcaklıkların 15 dereceye çıkması bekleniyor. Batıda zirvelerde bile erimeye başlayacak. Kuzeyde, güneyde ve doğuda da alçak rakımlı yerlerde kar hızla temizlenecek" dedi.

Ani ısınma sonrası hızla eriyecek kara karşı uyarıda bulunan Jung, "Rhein için su seviyesi, 2'nci ve 3'üncü Advent arasındaki dönem için önemli bir seviye artışı yaşayacak" dedi. Bu nedenle, çözülen kar su baskınlarına neden olabilir.

Meteorolog Jung, "Ancak, önümüzdeki birkaç gün içinde kötü hava koşulları yaşayacağız. Güney, kuzey ve doğuda buzlanma riski hafta sonuna kadar devam edecek, sonrasında oradaki sorun şimdilik bitmiş olacak. Belki 3'üncü Advent (17 Aralık) için havanın biraz daha serin olması muhtemel. Bekleyip görmemiz gerekiyor" dedi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) de, gelecek haftanın başında havanın özellikle Batı ve güneybatıda oldukça ılıman, kuzeydoğuda ise yağışlı, soğuk ve bulutlu olacağını bildirdi.

DWD tahminlerine göre, yarın hava ülke genelinde karla karışık yağmurlu ve eksi 2 ila artı 5 derece bandında olacak. Perşembe gününden itibaren ise 0 ve üzerinde hep seyredecek.

Perşembe günü 0 ila 4 derece, cuma günü 1 ila 7 derece, cumartesi 4 ila 15 derece, pazar 4 ila 15 derece, pazartesi ve salı 7 ila 14 derece bandında genel olarak yağmurlu bir hafta olacak.

Kazalarda en az 4 kişi hayatını kaybetti

Almanya'da aşırı kar ve buzlanma karayolu, tren ve hava trafiğini aksatmaya devam ediyor. Yolların kayganlaşması sonucu meydana gelen kazalarda Saksonya, Bavyera ve Baden-Württemberg'de en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Saksonya eyaletinin Erzgebirge bölgesinde bir okul otobüsü ile kar temizleme aracının çarpıması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Bavyera'da da A8 otoyolunda bir otomobil, traktör römorkunun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişinin öldüğünü belirtildi.

Baden-Württemberg ve diğer federal eyaletlerde de kar ve kayganlıktan kaynaklanan kazalar yaşandı; bunların 35'i yalnızca Heilbronn bölgesi ve çevresinde meydana geldi. Hohenlohe bölgesinde, arabasının otobüsle çarpışması sonucu 57 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Diğer 12 kazada da çok sayıda kişi yaralandı.

Bavyera, Hessen ve Baden-Württemberg eyaletlerinde Deutsche Bahn'da gecikmeler ve çok sayıda iptaller yaşanıyor. Aynı şekilde kuzeyde de sorunlar sürüyor. Hamburg'da S-Bahnlar nerdeyse tamamen durma noktasına geldi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) önümüzdeki günler de Almanya'nın bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. DWD, sürücüleri ve yayaları kayganlaşan yol ve kaldırımlara karşı uyardı.

Geri Dön 07 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN