Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mayıs 2024 Perşembe

Kiracılara müjdeli haber

Almanya’da trafik ışığı koalisyonunun büyük ortağı SPD, fahiş kira artışlarını engellemek için bir yasa tasarısı hazırladı.

Kiracılara müjdeli haber

Tasarı, Federal Meclis’te ilgili komisyonda görüşüldü. Ekonomik Suçlar Yasası’ndaki tefecilik paragrafı değiştirilecek ve kiralara fahiş zam yapan ev sahipleri cezalandırılacak. Yeni kira bedeli, bölgedeki yerel kira fiyatından yüzde 20’den fazla olursa cezai işlem uygulanacak. Eğer bu oran yüzde 50’yi aşarsa, hapis cezası bile verilebilecek. Kira fiyatlarının karşılaştırmasında bölgesel kira endeksi kullanılacak.

Mevcut yasaya göre kiracılar, başka bir daire bulamadıklarını ve fahiş kira artışına razı olmaktan başka çareleri olmadığını kanıtlamak zorunda. Bu durum, kiracıların ‘kira tefecileri’ tarafından istismar edildiğini kanıtlamalarını gerektiriyordu. Ancak bu zor olduğu için yasa neredeyse hiç uygulanamıyordu ve fahiş kira artışları engellenemiyordu.

Kiracılar ev sahibinin 'istismar niyetini' kanıtlamak zorunda kalmayacak

Ev sahipleri dernekleri, bu değişikliğe karşı çıkıyor ve yasalaşmasını istemiyor. Alman Kiracılar Birliği, yasa tasarısının hukuksal olarak mümkün olduğunu belirten bir bilirkişi raporu hazırlattı. Raporda, böyle bir düzenlemenin siyasi olarak gerekli olduğu vurgulandı. Tasarı kabul edilirse, kiracılar ev sahibinin ‘istismar etme niyetini’ kanıtlamak zorunda kalmayacak.

SPD Kira Uzmanı Zanda Martens, Bild gazetesine verdiği demeçte, "Almanya'daki kiracıları fahiş fiyatlara karşı etkili bir şekilde korumak için, bir reforma acilen ihtiyaç var ve aynı zamanda yasal olarak da mümkün" dedi.

'Kira tefeciliği' terimi, alınan kiranın, yerel kira ortalamasının yüzde 20'den fazla üzerinde olduğu anlamına geliyor. Bu oran yüzde 50'nin üzerinde olursa ev sahibi hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Geri Dön 16 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN