Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Haziran 2024 Perşembe

Kiracılara müjde: Kâr amacı gütmeyen konutlar geri dönüyor

Federal İmar Bakanı Klara Geywitz (SPD), "Kâr amacı gütmeyen konutlar geri döndü! Bugün tüm kiracılar için iyi bir gün" dedi.

Kiracılara müjde: Kâr amacı gütmeyen konutlar geri dönüyor

Almanya genelinde özellikle uygun fiyatlı konut sıkıntısı artmaya devam ediyor. Bu sorunu çözmek amacıyla hükümet, "kâr amacı gütmeyen konut" (Wohngemeinnützigkeit) uygulamasını yeniden devreye sokmayı planlıyor. Federal İmar Bakanı Klara Geywitz (SPD), Stuttgarter Zeitung ve Stuttgarter Nachrichten'e verdiği demeçte, kalıcı olarak uygun fiyatlı konut sağlayan herkesin vergi avantajlarından ve desteklerden yararlanacağını belirtti. Geywitz, "Kâr amacı gütmeyen konutlar geri döndü! Koalisyon anlaşmasının bu önemli projesini hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bugün tüm kiracılar için iyi bir gün" dedi.

Geywitz: Hanelerin yüzde 60'ını kapsayacak şekilde belirlendi

Yıllık Vergi Yasası’nın bir parçası olarak, sosyal girişimler, dernekler ve kâr amacı gütmeyen vakıflar gelecekte indirimli konut sunabilecek ve kapsamlı vergi indirimlerinden yararlanabilecek. Federal hükûmet, başlangıçta bu modelden yaklaşık 105 bin kiracının yararlanmasını öngörüyor. Kiracılar, belirli bir gelir üst sınırını aşmadıkları sürece bu uygun fiyatlı konutlardan faydalanabilecek. Bakan Geywitz, bu gelir sınırlarının Almanya'daki hanelerin yaklaşık yüzde 60'ının kâr amacı gütmeyen yeni konutlardan yararlanabilmesini sağlayacak şekilde belirlendiğini söyledi.

Kâr amacı gütmeyen konut planı, "Neue Heimat" skandalı nedeniyle itibarını yitirdikten sonra 1990 yılında kaldırılmıştı. SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon anlaşmasında bu uygulamanın yeniden faaliyete geçmesi konusunda anlaştılar.

Neue Heimat skandalı nedir?

Neue Heimat skandalı, Almanya'nın en büyük konut ve inşaat şirketlerinden biri olan Neue Heimat'ın 1982'de patlak veren yolsuzluk skandalıdır. Şirket, Alman Sendikalar Birliği'ne (DGB) aitti ve 1926'da kurulan öncülerinden itibaren genişlemişti. Skandal, yöneticilerin kişisel çıkarları için şirket kaynaklarını kötüye kullanması ve kendilerine aşırı yüksek ücretler ödemeleri sonucu ortaya çıktı. Bu durum, şirketin büyük borçlara girmesine ve nihayetinde 1990'da tasfiye edilmesine yol açtı​.

Geri Dön 06 Haziran 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN