Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Aralık 2023 Cuma

KBV: Lauterbach'ın uyarıları abartılı

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın koronaya dair uyarıları, Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği tarafından 'abartılı' bulundu.

KBV: Lauterbach'ın uyarıları abartılı

Almanya'da korona vakaları yeniden artmaya başlayınca, sağlık yetkililerinin uyarıları ve önlemleri de yeniden gündeme geldi.

Gassen: Lauterbach'ın uyarıları abartılı

Alman Yasal Sağlık Sigortası Doktorları Birliği (KBV) Başkanı Andreas Gassen, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ı, mevcut korona durumu karşısında abartılı uyarılarda bulunmakla suçladı. Gassen, "Korona tehlikesi hafife alınıyor" diyen Lauterbach'ın uyarılarının aciliyetinin aşırı olduğunu savundu.

Gassen, korona vakalarının hızla arttığını inkar etmedi, ancak "Öndecen, herkese soğuk algınlığı veya grip nedeniyle maske takmasını ve kapalı mekandaki Noel partilerinden kaçınmasını tavsiye etmiyorduk" dedi.

Aşılara yönelik şüphelerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Gassen, "Mantıklı olan tüm yaşlılar ve risk grubundaki kişilerin korona ve gribe karşı aşı yaptırmasıdır. Ancak grip aşısı oranları hiçbir zaman tatmin edici olmadı" dedi.

Hastanelerde maske zorunluluğu geri geldi

Berlin'de korona vakalarının önemli ölçüde artması nedeniyle, Sana Klinikum Lichtenberg'de hastane genelinde hastalar, ziyaretçiler, yakınları ve tüm çalışanlar için maske zorunluluğu geri getirildi.

Tübingen Üniversite Hastanesi'nde ziyaretçiler, ayakta tedavi gören hastalar ve hastalarla doğrudan temas halinde olan çalışanlar için maske takmak zorunlu.

Marburg'daki üniversite kliniği de tüm hastaların ve ziyaretçilerin maske takmasını zorunlu yaptı. Ayrıca ziyaretçi kısıtlaması da geri geldi. Hastanede, artık her hasta günde yalnızca bir kişi tarafından bir saat ziyaret edilebiliyor.

Prof. Dr. Streeck: Maske zorunluluğu abartılı

Bonn Üniversitesi Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hendrik Streeck de, maske kısıtlamasına başından beri karşı ve şu anki kısıtlamaların abartıldığını düşünüyor. Ünlü Virolog, sadece kanser bölümündeki gibi riskli alanlar için kısa süreli maske zorunluluğu mantıklı olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Streeck, ancak hastanenin tamamında maske zorunluluğuna ve ziyaretçi kısıtlamasına kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Aile Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Markus Beier ise, “Korona, uygun aşı koruması olmadan özellikle savunmasız gruplar için hala ciddi bir hastalık. Aynı durum grip için de geçerli. Şiddetli bir grip sezonunda 10 binlerce insan bu hastalıktan ölüyor” dedi.

Lauterbach: Noel döneminde güçlü bir hastalık dalgası riski var

Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), Bild am Sonntag'a verdiği demeçte, Noel döneminde güçlü bir hastalık dalgası konusunda uyarıda bulundu. Lauterbach, Noel'e iki hafta kala, en kısa zamanda koronaya karşı aşılanılması, toplu taşımada maske takılması, evden çalışmanın tercih edilmesi ve kapalı alanda Noel partilerinden kaçınılması çağrısında bulundu.

Lauterbach, "Korona tehlikesi hafife alınıyor. Korona, her grip sezonunda rahatlıkla yakalanabileceğiniz bir soğuk algınlığı değil. Önümüzdeki birkaç gün içinde mümkün olduğunca çabuk aşı yaptırmalısınız - ideal olan grip ve koronaya aynı anda aşılanmak. Noel'de tatile gitmek veya aile büyüklerinizi ziyaret etmek istiyorsanız dikkatli olmanızı ve günlük hayattan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Noel önceki son iki haftada bu kişilerin her türlü enfeksiyondan mümkün olduğunca kaçınmaları gerekiyor. Aksi takdirde korona veya grip, tüm tatil planlarınızı bozabilir veya ebeveynler ve büyükanne ve büyükbabalar için tehlike oluşturabilir" demişti.

Geri Dön 15 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN