Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Aralık 2023 Perşembe

Kamu binalarına haç kararı

Bavyera'da mahkeme, kamu kurumlarının girişine haç asılabileceğine hükmetti.

Leipzig Federal İdari Mahkemesi, Bavyera eyaletinde kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerine haç asılmasına ilişkin davada kararını verdi. Mahkeme, Bavyera'da haçların asılı kalabileceğine hükmetti.

Söder: Haç, Bavyera'ya ait

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Söder, "Haç, Hristiyan ve kültürel karakterimizin bir işareti. Haç, Bavyera’ya ait" şeklinde konuştu. Bavyera CSU Meclis Grubu Başkanı Klaus Holetschek de, Bavyera'nın çeşitlilik, hoşgörü ve din özgürlüğüne sahip bir eyalet olduğunu belirterek, "Bavyera Hristiyan bir eyalet olarak, bunu haçla ifade etmesi doğru" dedi.

2018 yılındaki uygulama ve dava süreci

2018 yılında Söder, bir kamu binasının önüne haç asmış ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının binalarının girişlerine haç monte edilmesini içeren bir düzenlemeyi hayata geçirmişti. Bavyera İdari Mahkemesi, bu uygulamaya karşı açılan 25 kişilik davanın reddine karar verdi.

Bavyera Zihin Özgürlüğü Birliği'nden itiraz

‘Bavyera Zihin Özgürlüğü Birliği’, Almanya'daki laiklik sistemi çerçevesinde devletin tüm dinlere karşı tarafsız olması gerektiğini savunarak, Bavyera hükümetinin dini tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini iddia ederek Federal İdari Mahkemesi'ne başvurdu. Leipzig Federal İdari Mahkemesi, Birliğin bu itirazını reddetti ve Bavyera'daki uygulamanın devam edebileceğine karar verdi.

Geri Dön 21 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN