Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Ağustos 2023 Perşembe

Kadınlar yarı zamanlı çalışma tuzağına düşüyor

Yapılan son araştırmalara göre, birçok çocuklu kadın yarı zamanlı çalışma tuzağına düşmüş durumda. Bu da birçok sektörde personel açığına yol açıyor.

Almanya'da nitelikli iş gücü eksikliği her geçen gün artıyor. Birkaç yıl öncesine göre daha fazla kadın iş gücüne katılsa da, çoğu çocuklu kadının yarı zamanlı işlerde çalışması birçok sektörde personel eksikliğine yol açıyor.

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nden (Ifo) Stefan Sauer, "Bu, vasıflı personel eksikliğiyle ilgili olarak ele almanız gereken noktalardan biri" diyor. İşgücü Piyasası ve Mesleki Araştırma Enstitüsü'nden (IAB) İşgücü Piyasası Uzmanı Enzo Weber'e göre, birçok çocuklu kadın yarı zamanlı çalışma tuzağına düşmüş durumda.

Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) son verilerine göre, geçen yıl reşit olmayan çocuğu olan annelerin yüzde 69'u çalışıyordu. Bu oran, 2005 yılına kıyasla yüzde 9 artış gösteriyor. Babaların istihdam oranı ise aynı dönemde yüzde 88'den yüzde 92'ye yükseldi. Çiftlerin çoğunluğunda her iki ebeveyn de çalışıyor (yüzde 66). Yüzde 26'sında sadece baba, yüzde 3'ünde ise sadece anne çalışıyor. Çalışan ebeveynlerin yalnızca yüzde 2'sinde anne tam zamanlı, baba ise yarı zamanlı çalışıyor.

Ifo Enstitüsü'ne göre, ülke genelinde ankete katılan yaklaşık 9 bin şirketin yüzde 43,1'i Temmuz ayında nitelikli işçi eksikliği yaşadı. Ifo uzmanı Sauer, birçok şirketin hala uygun personel arayışında olduğunu belirtiyor.

İşgücü uzmanı Weber, "Çalışma saatlerini azaltan birçok anne artık profesyonel olarak ilerleyemiyor; bu gerçek potansiyelin beklemeye alındığı asıl sorundur" diyor. Weber'e göre, aile yükümlülükleri (çocuk bakımı veya aile üyelerine destek), özellikle kadınların isteksiz yarı zamanlı çalışmasının temel nedenlerinden biri.

Geri Dön 24 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN