Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Mart 2024 Perşembe

Kadınlar erkeklerden yüzde 18 daha az ücret alıyor

6 Mart Eşit Ücret Günü vesilesiyle gündeme gelen verilere göre, Almanya'da kadınlar, erkeklere kıyasla saat başına yüzde 18 daha az ücret alıyor.

Kadınlar erkeklerden yüzde 18 daha az ücret alıyor

Almanya'da Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) verilerine göre, kadınlar geçtiğimiz yıl, erkeklerle kıyaslandığında saat başına yüzde 18 daha az ücret alırken, ikramiye konusunda da erkeklere göre dezavantajlı durumdalar. Bunun altında yatan sebeplerden biri, kadınların erkeklere kıyasla daha fazla yarı zamanlı çalışıyor olmaları. 2023 yılında, erkekler aylık ortalama 148 saat çalışırken, bu sayı kadınlar için 121 saat. Ayrıca, kadınların istihdam oranı yüzde 73 iken, erkeklerde bu oran yüzde 80,5 olarak kaydedildi.

Hans Böckler Vakfı'na bağlı Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Direktörü Bettina Kohlrausch'a göre, cinsiyete dayalı bu ücret farklılığı, bakım işlerinin adil olmayan bir şekilde paylaşımından kaynaklanmakta. Kohlrausch, kreş ve okullardaki yetersiz ve güvenilmez rehberlik hizmetlerinin, bakım işlerinin eşit olarak bölüşülmesi için uygun koşullar yaratmadığını belirtti.

Münih merkezli Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (ifo) ve Mercer'in yaptığı bir araştırmaya göre, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de kadınlar, erkeklere kıyasla ikramiyelerde de daha az pay alıyor. Almanya'da kadınların ikramiyesi, erkeklerinkine göre yüzde 6,1 daha azken, Avusturya'da yüzde 7,2, İsviçre'de ise yüzde 5,2 oranında daha az.

Sol Parti, iş saatlerinin düşürülmesi ve 4 günlük çalışma haftasını önerirken, FDP ise adil ücretlendirme, adil vergi modelleri, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması, mesleki seçim özgürlüğünün sağlanması ve kadın istihdamının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu çerçevede, tam gün eğitimin yaygınlaştırılması ve küçük çocuklar için bakım hizmetlerinin iyileştirilmesi önemli adımlar olarak görülüyor.

Geri Dön 07 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN